Zonguldak Kömürspor’un 5 Haziran Pazar günü saat 13.00’te Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak genel kurulunda başkanlık koltuğunu mevcut başkan Salih Demir’den devralacak olan işadamı Sabit Danış, yarın spor medyasıyla bir araya gelip projelerini spor kamuoyuna açıklayacak.

“Zonguldak Kömürspor’u layık olduğu üst liglere taşımak en büyük arzum” sözünü dilinden hiç düşürmeyen Danış, 6 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde en büyük başarısı 8’incilik olan takımı yukarılara oynatmayı hayal ediyor. İlk başkanlık yılında bu düşünceler doğrultusunda bir yol izleyecek olan kırmızı-lacivertli başkan adayı, şehrin profesyonel ligdeki tek takımına şampiyonluk yaşatıp kulüp tarihindeki yerini almak istiyor.

Yarışmacı takım düşüncesinin yanı sıra Sabit Danış’ın öncelikli projeleri arasında kamp ve konaklama binası ile antrenman sahası projeleri var. Zonguldak Kömürspor’un en büyük eksiğinin tesis olduğunu, başkanlık dönemi boyunca bu eksikliği gidermek için çalışacağını dile getiren Danış, bu doğrultuda kongre sonrası Vali Mustafa Tutulmaz ile Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’dan destek isteyecek.

Birlik-beraberlik içinde Zonguldak Kömürspor’u özlenen günlere taşımayı arzu eden Sabit Danış, kongre süreci ve hedef planlamasına dair ŞAFAK Spor’a yaptığı değerlendirmede, “Listemiz hazır. Kongreyle birlikte Zonguldak Kömürspor’un başarısı için kollarımızı sıvayacağız. Kulübümüzün içinde bulunduğu durumu hepiniz biliyorsunuz. Birlik-beraberlik içinde yukarıları zorlayacağız. Zonguldak Kömürspor’u yarışmacı bir takım haline getirmek istiyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımız ve Zonguldak’ın vereceği desteklerle bu işi başarmak istiyoruz. Bunu yaparken diğer yandan da en büyük eksikliğimiz olan tesis konusuna da çözüm arayacağız. Antrenman yapacak sahamız yok. Bu yönde çalışmalarımız olacak. Bu yönde oldukça hevesli ve istekliyiz. Şehrin de desteğiyle Zonguldak Kömürspor’umuzu iyi yerlere getirmek en büyük arzumuzdur” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi