Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2023-2024 sezonunun bitmesine iki hafta kala şampiyonluğunu garantileyerek ING Kadınlar Süper Ligi’ne yükselen Zonguldakspor Basket 67, şampiyonluk kupası için gün sayıyor. Potanın Elmasları, erken şampiyonlukla hak ettiği kupaya, 17 Mart Pazar günü Site Spor Salonu’nda ÇBK Gelişim’le saat 18.00'de oynayacağı maçın ardından kavuşacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yönetim kurulu tarafından takdim edilecek kupa için maçın hemen ardından salonun içinde platform oluşturulacak. Tek tek anons edilip platforma çağırılacak Kırmızı-Lacivertli basketbolculara madalya takılmasının ardından kupa, konfeti ve canlı müzik eşliğinde kaptan Betül Pehlivan’a takdim edilecek.

Zonguldakspor Basket 67 Kulübü, şampiyonluk kupasının kaldırılacağı 17 Mart Pazar günü tüm Zonguldak’ı Site Spor Salonu’na davet etti. Kulüpten yapılan duyuruda, “Şölene davetlisiniz. Şampiyon ekibimizin son maçında, kupayı hep birlikte kaldırmak için 17 Mart Pazar günü saat 18.00’de Site Spor Salonu’nda buluşalım. Girişler ücretsiz olacaktır”  denildi.

Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı

Kulüp Başkanı Kanat Tan da, sezon başında fikstür kurası çekildiği sırada kulpundan tutup poz verdiği kupa için safrettiği “O kupa buraya gelecek” sözünü yerine getirmenin gururunu yaşıyor.

Kupayı havaya kaldırmak için gün sayan Tan, 1974-1988 yılları arasında aralıksız 14 yıl Türkiye 1. Ligi’nde, şimdiki adıyla Süper Ligde mücadele eden Zonguldakspor futbol takımının Süper Lige çıktığı 1974 sezonunu hatırlatıp “1974’ten bu yana ilk kez kendi evimizde kupa kaldıracağız. Formanı, atkını al 17 Mart Pazar günü Site Spor Salonu’ndaki yerini al ve bu tarihe ana tanıklık et. İki maç kala garantilediğimiz şampiyonluk üzerine kupamızı, ÇBK ile oynayacağımız maçın ardından alacağız. Unutulmaz bir gün olacak. Canlı yayınlar, görsel şovlar ve şampiyon takıma yakışacak özel etkinliklerle bu özel günü daha anlamlı hale getireceğiz. Tüm Zonguldak halkını maçımıza bekliyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ