Süper Amatör Ligde son iki haftaya girildi. 23’üncü haftası geride kalan ligde, 24’üncü hafta 29-30 Mart, 25’inci aynı zamanda son hafta maçları 1-2 Nisan tarihlerinde oynanacak. Bu maçlar neticesinde 2022-2023 sezonu şampiyonu belli olacak.

ALAPLI RAKİPLERİNİN 1 PUAN ÖNÜNDE

23’üncü hafta maçları neticesinde Alaplı Belediyespor liderlikteki yerini korudu. 54 puana sahip sarı-mavili takım, son iki haftaya puan puana sıralanan Kilimli Belediyespor ile Akınspor’un 1 puan önünde girdi.

Kilimli Belediyespor, son hafta BAY geçeceği için normal sezonu 30 Mart Perşembe günü Ereğli Yemihallespor maçıyla tamamlayıp Play-Off’un başlamasını bekleyecek. Kilimli ekibinin şampiyon olabilmesi için Yenimahalle maçını kazanıp Alaplı Belediyespor ile Akınspor’un son iki maçta berabere ya da yenilmesi gerekecek. Bu olasılıklar şimdilik çok zor görünüyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ BELİRLEYİCİ OLABİLİR

Süper Amatör Ligde sezon şampiyonunun 29 Mart Çarşamba günü belli olma ihtimali var. Lider unvana sahip Alaplı Belediyespor, ihtimaller gerçekleşirse liderliğini garantileyip son hafta evinde oynayacağı Ereğli Yenimahallespor maçına şampiyon unvanla çıkacak.

Matematiksel ihtimaller doğrultusunda, Alaplı Belediyespor’un Çarşamba günü deplasmanda karşılaşacağı İhsaniyespor’u yenip takipçisi Ereğli Akınspor’un da Çaydeğirmeni Belediyespor deplasmanında berabere kalması ya da mağlup olması gerekiyor.

Bu üç ihtimal neticesinde Alaplı Belediyespor son haftaya 57 puanla ilk sırada girecek, Akınspor berabere kalırsa puanını 54’e çıkaracak, mağlup olursa 53’te kalacak.

Çarşamba maçları neticesinde, Akınspor son haftaya rakibinin 3 puan gerisinde girecek olursa, Alaplı Belediyespor kapanış haftasında Yenimahallespor’a mağlup olsa dahi ikili averaj farkı, Alaplı ekibini şampiyonluğa taşıyacak.

Alaplı Belediyespor ile Akınspor arasında her iki yarıda oynanan maçların ilki 2-2 berabere biterken, ikincisi Alaplı temsilcisinin 3-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Hafta arası maç programı şöyle:

29 MART ÇARŞAMBA

Saat 15.00 Kozlu sahası: İhsaniyespor-Alaplı Belediyespor

Saat 15.00 Çaydeğirmeni sahası: Çaydeğirmeni Belediyespor-Akınspor

Saat 15.00 Gelik sahası: Gelikspor-Perşembe Belediyespor

Saat 15.00 Çaycuma İlçe Stadı: Çaycumaspor-Elvanpazarcıkspor

30 MART PERŞEMBE

Saat 13.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Yenimahallespor-Kilimli Belediyespor

Saat 15.15 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Ereğli Çiğdemlispor-Mavi Şimşekspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

SÜPER PUAN

Editör: Hüseyin EKİNCİ