Zonguldak Kömürspor transfer dosyasını açtı… Elmas’tan iki imza birden Zonguldak Kömürspor transfer dosyasını açtı… Elmas’tan iki imza birden

TFF 2. Ligde mücadele eden 1461 Trabzon, 2024-2025 sezonu için Zonguldaklı teknik direktör aynı zamanda TÜFAD Zonguldak yönetim kurulu üyesi Zafer Turan ile anlaşmaya vardı. “Şampiyon” unvana sahip Turan, 2020-2021 sezonunda Eyüpspor, 2022-2023 sezonunda Şanlıurfaspor’u şampiyon yapıp TFF 1. Lige çıkarmıştı.

Geride kalan sezonda Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında yer alan ve Iğdır FK ile oynadığı TFF 1. Lige Yükselme final maçını kaybederek 1. Lig hayalini 2024-2025 sezonuna erteleyen 1461 Trabzon, yeni sezon hazırlıklarına erken başladı.

Trabzonlu iş insanı Celil Hekimoğlu’nun başkanlığını yaptığı 2. Lig ekibi, işe ilk olarak teknik direktörden başladı. 2. Lig çok iyi bilen, daha önce şampiyonluklar yaşamış teknik direktör kriteri doğrultusunda hareket eden Hekimoğlu, adaylar arasında ilk sırada yer alan 54 yaşındaki Zonguldaklı teknik direktör Zafer Turan’la el sıkıştı.

Zafer Turan’ın transfer haberini ağabeyi Selahattin Turan, “Allah yolunu açık etsin. Allah utandırmasın. 1461 Trabzon hayırlı olsun. Her şey gönlünce olsun kardeşim” paylaşımıyla duyurdu.

ŞAMPİYON APOLETE SAHİP

Zonguldaklı teknik adam, TFF 2. Ligde önemli bir kariyere sahip. Eyüpspor ve Şanlıurfaspor’la yaşadığı şampiyonluklarla Türk futbolunda “şampiyon teknik direktörler” arasındaki yerini alan Zafer Turan, bu yönüyle her kulübün birinci sırada tercih ettiği bir isim. Trabzon serüvenine tatil döneminin ardından “şampiyon” unvanla başlayacak olan Zafer hoca, bordo-mavi renkler altında 3’üncü 2. Lig şampiyonluğu peşinde koşacak.

Meslek kariyerinde önemli başarıları bulunan Zafer Turan, hatırlanacağı üzerine 2020-2021 Eyüpspor’u, 2022-2023 sezonunda da Şanlıurfaspor’u TFF 2. Ligde şampiyon yapıp hedeflenen TFF 1. Lige çıkarmıştı.

SPOR SERVİSİ

234-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ