Çaycuma İlçesi Saltukova Beldesi sınırları içerisinde kurulması planlanan Çaycuma ilçesinin Saltukova beldesinde  Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne başvurusu yapıldı. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, başvuru evraklarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlüğü görevine Yaşar Karaman’a teslim etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu şunları söyledi:

“İlimiz son yıllarda bölgesel ve küresel rekabet açısından önemli gelişmelerin yaşandığı bir şehir konumuna gelmiştir. Çaycuma İlçesi sınırları içerisinde ülkemizin en büyük projelerinden biri olan Filyos Vadisi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 25 milyon ton kapasiteli Filyos Limanı, Endüstri Bölgesi ve Serbest Bölge mevcuttur. Bunun yanı sıra Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi Karadeniz’de, ilimiz açıklarında yapılmıştır. Kuyulardaki sondaj tamamlama ve deniz tabanındaki çalışmaların da sonuna gelinmiş olup çıkan doğalgaz Filyos Doğalgaz İşleme Tesislerinde işlenerek önümüzdeki günlerde kullanıcılarla buluşturulacaktır.

Zonguldak ilinin aktif üç OSB’sinden biri olan Zonguldak-Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi %100 doluluk oranına ulaşmıştır. Ayrıca ilave alan çalışmaları devam etmekte olup ilave alan parsellerinin yatırımcılara ön tahsisi de yapılmıştır.

Bu gelişmeler ışığında önemli bir sanayi alt yapısına sahip olan Çaycuma ilçemiz yatırımını büyütmek isteyen, başta ülkemizin muhtelif illerinde faaliyet gösteren ve bulundukları yerde sıkışmış yatırımcılar olmak üzere, il içerisinde kapasitesini artırmayı planlayan yatırımcılar ve Filyos Vadisi Projesi’nin etkileri ile bölgemizi tercih eden önemli yatırımcıların talepleri almaktadır. Bu durum ise kaçınılmaz olarak belde de yeni bir OSB alanını zorunlu kılmıştır.

Bu amaçla gelen yatırım taleplerini değerlendirmek; bunu yaparken de yatırımcıya nitelikli sanayi parseli üreterek ülke ve bölge ekonomisine girdi sağlayabilmek amacıyla Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Saltukova Beldesi'nde Filyos limanı, endüstri bölgesi ve serbest bölgenin hemen yanında oluşturmayı planladığımız Organize Sanayi Bölgesi'ne ait başvuru belgelerini Valiliğimizin uygun görüşüne müteakip Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletilmek üzere teslim ettik.

Yapmış olduğumuz bu çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen Zonguldak Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’a, Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çolakoğlu’na, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Yaşar Karaman’a, Bilgilendirme Raporu’nun ve başvuru belgelerinin hazırlanmasında emeği geçen Çaycuma Organize Sanayi Bölge Müdürümüz Özgür Okur’a ve Genel Sekreterimiz Alper Püren’e, çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimize teşekkürlerimi sunuyor ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu