2. Lig Beyaz grupta, geçen hafta Vanspor FK ile Zonguldak Kömürspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından, ev sahibi Vanspor’un Başkanı Feyat Kıyak’ın, Zonguldak Kömürspor soyunma odasına girip futbolculara saldırıda bulunması hala yankılarını sürdürüyor.

Yaptığı saldırı sonrası televizyon ekranlarından, “Özellikle Salih amcamdan (Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir) eğer ki varsa bir yanlışım, varsa bir edepsizliğim, ben kendisinden özür diliyorum. Benim büyüğümdür, babam yaşındadır. Ben gitmişimdir ekmeğini yemişimdir, benim aile dostumdur. Benim varsa yanlışım, saygısızlığım hem Demir ailesinden, hem de Zonguldak camiasından özür diliyorum.” açıklamasında bulunarak hatasını kabul eden Kıyak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği tarafından Futbol Disiplin Talimatı’nın 44’üncü maddesi uyarınca 5 Ekim Perşembe tarihinden itibaren tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak’ın cezası, 10 Ekim Salı günü toplanacak olan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nda verilecek. Kıyak’a, sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı uzun süreli hak mahrumiyeti ve para cezası verilmesi bekleniyor.

Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1 Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1

Aynı müsabakada, karşılaşma devam ettiği sırada Zonguldak Kömürsporlu futbolcu Fatih Bektaş’a saldıran ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Vanspor antrenörü Murat Yıldırım’ın cezası belli oldu. Yıldırım, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 9 bin TL para cezası aldı.

Öte taraftan, futbola gölge düşüren bu olay İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlığın aynı olayların bir daha yaşanmaması adına 81 ilin Valilik makamına uyarı yazısı göndermeye hazırlandığı belirtilirken, bundan sonra bu tür olaylara karışan başkan ve yöneticilere en ağır şekilde ceza verileceği kaydedildi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ