Çin’den gelen Covid-19 aşısı Zonguldak il genelinde sağlık çalışanlarına uygulanmaya başladı.

Çin’den gelen ve acil kullanım onayı verilen CoronaVac aşısı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak il genelinde de sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. Zonguldak il genelinde görev yapan sağlık çalışanları Covid-19 aşılarının ilk dozunu almaya başladı. İki doz şeklinde uygulanacak aşılamanın ikinci dozu 28 gün sonra vurulacak.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısını oldular.

İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, aşı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Salgında yeni bir aşamaya geldik. Aşılar çalışan sayılarına göre yeterli sayıda bakanlıktan gönderildi. Kentte yaklaşık 10 bin 300 sağlık çalışanını 10 gün içinde aşılamayı bitirmeyİ planladık. Yaklaşık bin 200 kadar sağlık çalışanımızı aşılamış bulunmaktayız, hızımız gayet iyi. Bu hızda gidersek belki 10 gün değil, daha erkende bitirebiliriz. Halkımıza yasaksız, kısıtlamasız günlere bir an önce dönebilmeleri için aşılama programına uymalarını öneriyorum. Herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kentte vaka sayıları yüzde 80-85 azaldı. Tedbirleri gevşetmeden devam etmeliyiz. Aşı olduktan sonra da bu tedbirlere ve kurallara yine uymaya devam etmeliyiz.”

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun ise aşı olduktan sonra: “Aşı salgınla mücadelede muhakkak etkili olacak. Herkesin aşıyı olmasını tavsiye ediyoruz. Salgınla mücadelede aşının desteğinin fazla olacağını düşünüyoruz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi