Zonguldak Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Eksal Kargı, 14 Mart Tıp Bayramı ve iş bırakma eylemi nedeniyle Tıp Fakültesi Hastanesinde açıklama yaptı.

Kargı, beraberinde, Tıp Fakültesi çalışanları, Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri ve KESK’e bağlı SES şubesi ile birlikte Tıp Fakültesi girişinde yaptığı açıklamada, “ Hekimlik yalnızca bir meslek değildir. Hekimlik tıbba adanmış bir yaşam biçimidir. Bilgimizle, emeğimize, uzun yıllar süren eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayanan birikimimizle insanlara hizmet için çalışıyor ve genç hekimleri yetiştiriyoruz” dedi.

Tabip Odası Başkanı Kargı açıklamasında, “Pandemi döneminde ön safhalarda mesleğimizi yapmayı sürdürdük ve sürdüreceğiz. Bizler kadim ve kutsal hekimlik mesleğinin mensupları olmaktan gurur duyuyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Hekimliğin doğduğu bu topraklarda yıllardır sistematik bir şekilde sürdürülen mesleğimizin değersizleştirilme çabaları artarak devam etmektedir. Bunun etkisiyle hergün özel yada fiziksel saldırılara maruz kalıyor, malpraktis davaları ile mesleğimizi uygulamaktan korkar hale getiriliyoruz. Tüm bu koşullar altında mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya çalışırken haketmediğimiz eleştirilere maruz bırakılmamız bizleri derinden yaralamakta ve üzmektedir. Tek istediğimiz insanımıza daha güvenli bir ortamda daha kaliteli bir hizmet sunmak, hakettiğimiz değeri görürken elbetteki emeğimizin karşılığını almaktır.

Çok çetin ve uzun bir sürecin sonunda yetişen genç hekimlerimizin gelişmiş ülkelere göçü de bizleri son derece kaygılandıran ve ülkemizin sağlıklı geleceği açısından çok önemle üzerinde durulması gereken bir sorundur. Bu göç eden beyin gücü gelişmiş ülkeler için hiçbir bedel ödemedikleri çok değerli bir kaynak, ülkemiz için ise çok büyük bir kayıptır. Bu ülkenin en iyi yetişmiş gençlerinin ülkeden ayrılmasının sebebinin sağlık politikaları olduğunu görüyoruz”

Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Eksal Kargı açıklamasına devam ederek, “Hekimler olarak biz, kendimizi bir tarafa bırakarak, ülkemizin sağlıkta özlenen hedeflere güvenle koşabilmesi ve ardımızdan gelen geleceğimizin güvencesi olan genç hekimlerimiz için birçok şeyi talep ediyoruz” dedi.

açıklamasının sonunda, “Tabip Odaları olarak en çok üyemizi oluşturan özel hastane ve özel muayenehane hekimlerimizin özlük haklarının da en az kamu hekimleri kadar korunmasını, hekimlerin faydasına olabilecek gelişmelerden mahrum edilmemelerini istiyoruz” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi