Haftalardır aranan kadının cesedi, denizde bulundu! Haftalardır aranan kadının cesedi, denizde bulundu!

Bir babanın en acı hatıra kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti Bir babanın en acı hatıra kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti

Karabük Haber – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Safranbolu Belediyesi'nin Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu (SUDA) işbirliğiyle yürütülen "Katılımcı ve Kapsayıcı Yerel Yönetim Projesi" başlatıldı. Proje, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla resmi olarak başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, projenin pandemi ve deprem gibi nedenlerle başlama sürecinin geciktiğini belirtti. Köse, yaşam kalitesini öncelikleyen ve halkın karar süreçlerinin bir parçası olduğu daha güçlü ve yaşanabilir bir Safranbolu için birlikte hareket edeceklerini vurgulayarak, "Korumanın Başkenti" olarak nitelendirilen Safranbolu'nun mirasını gelecek nesillere aktarırken zamanın ruhuyla harmanlayacaklarını ve kentlilik bilincini dünyaya örnek olacak şekilde hayata geçireceklerini ifade etti. Köse ayrıca, tarımdan afetlere, yenilikçi endüstrilerden kadın girişimciliğine kadar altı farklı başlık altında toplantılar yaparak katılımcıların katkılarıyla geniş çaplı bir çalıştay düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

SUDA Başkanı Serdar Karadağ da, Safranbolu'da yapılan çalışmalardan keyif aldıklarını belirterek, bugünkü toplantının aslında tüm stratejinin olgunlaşması, projelerin gelişmesi ve yeni fikirlerin ortaya çıkması için son derece önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Toplantının devamında, Safranbolu için önemli olan kültürel ve yenilikçi endüstriler, sürdürülebilir kültür turizmi, yaşam kalitesi ve sosyal kapsam, afetlere dayanıklı kentleşme, sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği ile kadın girişimciliği gibi konular odak grup toplantılarında ele alındı. Bu toplantılardan çıkacak sonuçların Safranbolu için büyük bir fayda sağlayacağı düşünülüyor. İHA

AW944463_03

AW944463_02

Editör: Virda Şahin