Kentin birçok dernek, cemiyet, STK gibi kamuoyu oluşturan unsurları da buna tepki göstermişti. Bu konuda Şafak’ın sorularını yanıtlayan Çevre Derneği Başkanı Ahmet Öztürk de olayın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak TTK yönetiminin sorumsuz davrandığını, Kardemir’in de Zonguldak halkını düşünmediğini ima eden bir açıklama yapmıştı.

Metin Kahveci; Tasarruf tedbirleri emekçilere  kesilemez Metin Kahveci; Tasarruf tedbirleri emekçilere kesilemez

Haberin sosyal medyada paylaşılması üzerine kent halkı Şafak Gazetesi’ni teyit edercesine çok sayıda yorum yaptı. Bu yorumlar özellikle sosyal paylaşım platformlarına düştü.

Bu yorumlardan birinde Süreyya Çelebi isimli bir kadın okur, “Etkisi olanın yetkisi yok yetkisi olanın etkisi yok. Zonguldak işe yaramaz insanlarla doldu” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yine bu habere yorum yazan TC Sema Sazak Koç isimli okur da Çevre Derneği başkanına davetiye çıkararak önderlik etmesini istedi ve “Körler sağırlar birbirimizi ağırlıyoruz Eleştiriyoruz, yazıyoruz, doğruları söylüyoruz ama dar alanda bir türlü örgütlenerek sivil toplum tepkisi gösterecek bir eylem ortaya koyamıyoruz Ahmet bey. Çevre derneği olarak önderlik edin bizlerde destek olalım, yüksek sesle büyütelim tepkimizi. Bugün 10 kişi yarın 20-30 derken yüzler olabiliriz bunu yapabiliriz.” şeklindeki görüşlerini ortaya koydu. (Fadime Yılmaz Elma)

WhatsApp-Image-2023-09-01-at-11.18.58

Editör: Murat Barutçu