Zonguldak Kömürspor Kulübü Derneği’nin yarın yapacağı kongrede tek liste halinde seçime gidecek Sabit Danış, kentte ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Danış’a, Zonguldak Kömürspor AŞ Başkanı Hakan Hürfikir ile mevcut yönetimde yer alan Erim Zeki Berberoğlu, Adil Dilaver ve Şükrü Öztürk de eşlik etti.

Zonguldak Kömürspor’un 6 sezondur 2. Ligde mücadele ettiğini, 7’nci sezonda artık yukarılara oynaması gerektiğini belirten Sabit Danış, üst seviyede sağlanacak birlik-beraberlikle bunu başarmak istediklerini söyledi.

Son bir haftadır yaptığı ziyaretlerden samimi ve olumlu yönde geri dönüş aldığını, bunun kendisi için memnun edici bir durum olduğunun altını çizen Zonguldak Kömürspor Başkan adayı, 5 Haziran’dan sonra Zonguldak Kömürspor’u güzel şeylerin beklediğini aktardı.

Pazartesi gününden itibaren kulübün Fener mahallesinde bulunan kamp, konaklama ve idari binasında baştan aşağıya tadilat başlatılacağını belirten Sabit Danış, hedef planlaması, teknik direktör ve transfer konularında sorulan soruları da cevapladı.

Zonguldak Kömürspor’a 2022-2023 sezonunda üst sıraların daha çok yakışacağını, dolayısıyla hedefin kesinlikle üst sıralar olacağının altını çizen Sabit Danış, “Ağustos ayında başlayacak 2022-2023 sezonu Zonguldak Kömürspor’un 2. Ligde 7’nci sezonu olacak. Şunun kesinlikle bilinmesini istiyorum. Zonguldak Kömürspor aşağılarda olmayacak. Yukarılarda olacak bir Zonguldak Kömürspor oluşturacağız. İddiamız ve umudumuz böyle. Umudun olmadığı bir yerde iddiada bulunmak mümkün değil. Yönetim olarak hedefimizi ortaya koyduk. Zonguldak şehrinden ve halktan destek bekliyoruz” dedi.

İyi ve güçlü bir yönetim oluşturulduğunu, herkesin görevini eksiksiz yaparak mutlu sona ulaşmak istediklerini belirten Danış, “Teknik direktör kim olacak?” sorusuna, “Mevcut teknik direktörümüz Şenol Demir önceliğimiz olacak. Kongre sonrası kendisiyle oturup konuşacağız. Hedef planlamasını ortaya koyacağız.” diye konuştu.

İç ve dış transfere yönelik yaptığı değerlendirmede Sabit Danış, “Sözleşmesi devam eden futbolcularımız var. Dışarıdan alacağımız oyuncu tabii ki de olacak. Tüm bunların gerçekleşmesi için öncelikle teknik direktörümüzün belli olması gerekiyor. Hocamız belli olur olmaz, transferi masaya yatıracağız. Kimlerin kalacağı, kimlerin alınacağı hocamızla yapacağımız istişarenin ardından netleşecek. Düşüncemiz yeni sezonda yukarılara oynayan bir kadro oluşturmak. Bunları yaparken çok iyi bir planlama içinde olacağız. Kadromuzun temelini çok sağlam kurmalıyız. Zonguldak Kömürspor’u eski günlerine döndüreceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.

Sabit Danış, soruların ardından yaptığı genel değerlendirmede şunları söyledi:

“Benim Zonguldak Kömürspor’da 4’üncü senem olacak. Geçen sezon As Başkan olarak görev yapmıştım. Bu sezon arkadaşlar “başkanlığa geç” dediler. Bu önemli görevi seve seve kabul ettim. Kulübün sorunlarını hepimiz biliyoruz. Tesis anlamında çok eksiğimiz var. Antrenman sahamız yok. Tamam hedefi yukarılar olarak koyduk ama bir yandan da bu eksiklikleri gidermeliyiz. Kulüp binasını baştan aşağına elden geçireceğiz. Yenileme çalışmaları Pazartesi gününden itibaren başlayacak. Futbolcunun transfer döneminde dikkat ettiği konuların başında kamp ve konaklama tesisi geliyor. İyi bir tesisimiz olmalı. Mevcut tesis binasını Zonguldak Kömürspor’a yakışır hale getireceğiz. Sorun bir değil. Dolayısıyla tek tek ele alıp çözüme kavuşturacağız. Bunları yaparken şehirden de destek bekliyoruz. Valimizi, Belediye Başkanımızı, TSO Başkanımızı, ilçelerde belediye başkanlarımızı ziyaret ettik. Samimi ziyaretler oldu. Hepsinden de olumlu geri dönüşler aldık. Siyasi görüşü ne olursa olsun, Zonguldak Kömürspor için ziyaretlerimiz devam edecek. Hepsi de destek olacağının sözünü verdi. Sayın Valimiz forma satışı konusunda destek olacağını belirtti. Belediye Başkanımız her yere birlikte geleceğinin söyledi. Bu destekler bizim şevkimizi artıran, gücümüze güç katan desteklerdir. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Kamp ve konaklama tesisini çok önemsiyoruz. Futbolcuların rahat edebileceği bir ortamı yaratmak istiyoruz. Haliyle kongre sonrası tesis konusunda hızlı bir giriş yapacağız. Düşünün antrenman sahamız bile yok. Bunların çözülmesi lazım. Tesisleşme olmazsa Zonguldak’a iyi futbolcu getirmemiz mümkün olmaz. Bunlar önemli meseleler. Çözülmesi gereken konular.”

Danış, 67 numaralı formayla ter döken fakat yolu Zonguldak Kömürspor’dan hiç geçmemiş Zonguldak çocuklarını Zonguldak Kömürspor’a kazandırmak istediklerini belirtirken, “Maçlara gidiyoruz. 67 numaralı futbolcu görünce soruyoruz. Devrekli, Çaycumalı, Kozlulu çıkıyor. Ama yolu Zonguldak Kömürspor’dan hiç geçmemiş. Bu çocukları Zonguldak Kömürspor’a kazanmak lazım. Bu yönde çalışmalarımız olacak” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi