Antalya'da yaşayan ve Zonguldaklı bir vatandaşla nişanlanan Rusya vatandaşı Lulııa Kurliandtseva, İslamiyet’i kabul etti. Zonguldak Müftülüğü'nde gerçekleştirilen ihtida merasiminde, Lulııa kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
Zonguldak Müftülüğü, bu özel an için önemli bir etkinlik düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasim, İl Müftüsü Aşır Durgun’un İslam’ın temel esaslarıyla ilgili açıklamalarıyla devam etti. Müftü Durgun, İslam inancının özünü anlatarak, Allah’a inanmanın, peygamberlere, kitaplara, meleklere, ahiret gününe ve kadere iman etmenin önemini vurguladı.
Durgun, Iulııa için yeni bir sayfa açıldığını belirterek, Müslümanlık yolunda attığı bu adımın hayatına barış ve huzur getirmesini temenni etti. "Bu yeni sayfa bembeyaz" diyen Müftü, Iulııa’ya İslam’ın emirlerine uygun bir yaşam ve temizlik dileyerek, ona mutlu bir hayatın kapılarını araladığını ifade etti.
Müslümanlık yolculuğuna adım atan Lulııa Kurliandtseva'ya, Zonguldak Müftüsü Aşır Durgun tarafından “İhtida Belgesi” ve Kur'an-ı Kerim meali hediye edildi. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sunulan çeşitli hediyelerle de bu özel an kutlandı. Merasime katılanlar, bu anlamlı olayda şahit olmanın mutluluğunu yaşadı ve Lulııa’ya hayırlı dileklerini ilettiler.






