Ankara Valisi Vasip Şahin: "Patlama kimyasal tepkimeden kaynaklandı"

Ankara Valisi Vasip Şahin: "Çalışanlarımızın tamamına ulaşıldı. Göçük altında kalan işçi yok"

AK Parti Çetinkaya'nın başkanlığına kenetlendi AK Parti Çetinkaya'nın başkanlığına kenetlendi

Ankara Valisi Vasip Şahin: "Patlamada yaralı yok."

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ankara’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında sabah saatlerinde yaşanan patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu. MSB tarafından yapılan açıklamada, “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: “Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ CBS tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Elmadağ’daki MKE Barutsan fabrikasında meydana gelen ve 5 işçinin ölümüne sebep olan patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Yapılan açıklamada, “10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ CBS tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir” ifadeleri yer aldı. İHA,

AW910707_01

AW910707_02

Editör: Virda Şahin