Zonguldak eski Valisi İyi Parti önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen, Kahramanmaraş Merkezli depremin ardından Zonguldak’ta ki İmar Planları ve İmar Planlarında yapılan değişiklikler ve o bölgelerdeki yapılaşmaya dikkat çekti.

Erkmen, “Zonguldak’ta geçmişte İmar Planlarında riskli alanlar olarak gösterilen alanların daha sonra İmar Planları değiştirilerek yapılaşmaya açıldığını biliyoruz. Bunların tehlike arz ettiğini düşünüyorum” dedi.

Riskli Alan diye gösterilen yerlerin İmara açılmaması konusunda kesin tutum almak gerektiğini belirten Zonguldak eski Valisi İyi Parti önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen:

ZONGULDAK’TA İMAR PLANINDA RİSKLİ ALANLAR DEĞİŞTİRİLEREK YAPILANMAYA AÇILDI

“Buradan özellikle Zonguldak’ta ki idarecilerimize, yöneticilerimize, belediye başkanı arkadaşlarımıza bir konuyu hatırlatmak istiyorum. Yapıların usulüne uygun yapılması, zemin etütleri, bunlar yapılırken inşaatların denetlenmesi olması gerekenler, dikkat edilmesi gerekenler ve doğru yapılması gereken şeyler. Bunların olması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini beklemek bizim en tabi hakkımızdır. Ama buradan belki bugüne kadar çok dillendirilmedi ama bir konuyu da ben özellikle vurgulamak istiyorum. O da Zonguldak’ta geçmişte İmar Planlarında riskli alanlar olarak gösterilen alanların daha sonra İmar Planları değiştirilerek yapılaşmaya açıldığını biliyoruz. Bunların tehlike arz ettiğini düşünüyorum. Bu alanların bir kes gözden geçirilmek suretiyle buralarda ki yapılaşmaların sağlamlıkları konusunda acilen denetimleri yapılması gerekiyor.

RİSKLİ ALAN GÖSTERİLEN YERLERİN İMARA AÇILMAMASI GEREKİYOR

Bundan sonrada kesinlikle Riskli Alan diye gösterilen yerlerin İmara açılmaması konusunda kesin tutum almak gerekiyor. Bu konunun Zonguldak gündeminin tartışması gerektiğini ve bu konuda gerekli çalışmayı da yetkili mercilerin yapmasını ve belediyelerin bu konuda hassas olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa aksi takdirde benzer bir afette Zonguldak’ta da pek çok canımız yanar bu da hepimizi üzer. Bunların olamaması içinde bizim şimdiden ne yapabileceksek, depreme karşı nasıl hazırlıklı olabileceksek bunların önlemini almamamız lazım. Çünkü bütün uzmanlar İstanbul Depremi diyor. Geçenlerde bölgemizde, çok yakınımızda olan depremlerde gece yarısı insanlarımız uykularından uyandı. Zonguldak sarsıldı. Onun için olası İstanbul Depreminde belki birinci derecede değil ama bizi de etkilediği için bunların hassas konular olduğunu düşünüyorum. Gerekli önlemleri de şimdiden almamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin