Bartın Haber - Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümünü yayımladığı mesaj ile kutladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda millet olarak verilen bu müstesna mücadelenin önemine dikkat çeken Rektör Uzun, millet olarak yazılan destanın tarihe altın harflerle kaydedildiğini belirtti. Rektör Uzun “30 Ağustos 1922, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi veren milletimizin, kahramanlık destanı yazdığı şanlı bir gündür. Şartlar ne olursa olsun büyük bir inançla vatan toprakları için savaşan milletimiz, bu zaferle istiklal mücadelesindeki kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir” ifadelerine yer verdi.

Başarıdan başarıya Başarıdan başarıya

101 yıl önce yaşanılan zaferin, bugün de aynı iftihar ile kutlandığını da ifade eden Rektör Uzun, mesajında, Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğinin en büyük kanıtıdır. Bu şanlı gün, milletimizin bağımsızlık iradesinin bir simgesi olarak tarih sahnesinde yerini almıştır. Milletimiz, 101 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı vatanseverlik ve bağımsızlık duygusuna sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını minnetle anıyor, şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimize rahmet diliyorum’’ ifadelerini kullandı. İHA

Kaynak: iha