AK Parti'den Alaplı Belediye Başkan aday adayı olmak için 14 yıldır sürdürdüğü Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevinden istifa eden Recep Ocak," Alaplı TSO'daki gömlek artık üzerime dar geliyor. Artık bu bütçeyle Alaplı'ya hizmet edemiyorum. Bunun için Alaplı Belediye Başkanlığına aday oluyorum” dedi.

İstifa dilekçesini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Recep Ocak, konuşmasına Alaplı TSO başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlatarak başladı.

Alaplı OSB ilçeye büyük bir istihdam kazandırdıklarını ve çok sayıda gencin iş sahibi olmasına katkıda bulunduklarını belirten Ocak, çok sayıda hizmetin ilçeye kazandırılmasına da öncülük ettiklerini vurguladı.

"ALAPLI'YI MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ"

Alaplı'nın fiziki hizmetlerde geride kaldığını ifade eden Ocak, şunları kaydetti:

"2009 yılından bu yana görev yapmaktan gurur ve onur duyduğum, mutluluk duyduğum Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevimden belediye başkan adaylığı için istifa ediyorum.

Bu zamana kadar hiç ayrıştıran olmadım, hep birleştiren oldum. Bundan sonra Alaplı'nın tüm katmanlarını birleştirerek, ilçeyi marka şehir yapacağız. Alaplı ve Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki gömlek üzerime artık dar geliyor. Artık bu bütçeyle Alaplı'ya hizmet edemiyorum. Bunun için Alaplı Belediye Başkanlığına aday oluyorum. Buradan tekrar altını çiziyorum. Alaplı'ya daha büyük hizmetler yapacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın."

"BU ŞEHİRE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ"

Kendisinin istifa edemeyeceğini ve korkaklıkla suçlandığını ifade eden Ocak, açıklamasını şöyle sürdürdü"

"Bizim Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığımız icraatlar, çalışmalar ortada. Bizim hakkımızda çok şeyler konuşuldu. Yok, aday olamaz denildi. Yok, kendisine garanti edilmeden istifa edemez denildi. Biz bunların hepsine kulak tıkadık. Biz bu şehre hizmet etmek istiyoruz. 2009 yılından 2023 yılına kadar, Türkiye’nin değişik illerinde Oda çalışmalarıyla ilgili ziyaretlerimiz oldu. Şunu gördüm: Bizim ilçemiz çok geri. Kim ne derse desin.

Siz bir ilçenin istihdamına katkı sağlıyorsunuz, gençlerine iş imkanı veriyorsunuz. Gençler para kazanıyor, sizin ilçenize katma değer sağlayacak bu kazançlar Ereğli’de, Akçakoca’da, Zonguldak'ta Düzce’de harcanıyor. Bizim ilçemizin neyi eksik? Demek ki, fiziki olarak değişmesi gereken bu ilçenin sıkıntıları var. Bu sıkıntıyı da sona erdirmek için artık Alaplı TSO gömleği bana dar geliyor.

Bizim için öncelikli olan hizmettir. Bugüne kadar kimsenin kulu olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Bildiğim doğrudan şaşmam, ekip çalışmasına önem veren biriyim.

Bizim derdimiz Alaplı, özümüzle de, sözümüzle de Alaplı’nın neferi olmaya geliyoruz.  Allah nasip eder de aday olursak, vatandaşın severek gittiği bir belediye başkanı olacağız inşallah. Bir belediye düşünün, esnaf korkuyor, tüccar korkuyor. Bu kadar olmaz ki. İşte biz bu eksikleri gördük. "  (Haber: Ersen Berk Çelik)

recep ocak istifa

Şimşek ve Satılmış ailesinin mutlu günü Şimşek ve Satılmış ailesinin mutlu günü

recep ocak

Editör: Muhammet