Tüketici Hakları Derneği Zonguldak şube başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı geldi temel gıdaya yüzde yüze varan zamlar yapıldı” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “Ramazan’da pide zammı yüzde yüz yapıldı. Ramazan fırsatçılığı kabul edilemez. Kenti yönetenlere sesleniyoruz. Gerekli önlemleri alın” diyerek şunları söyledi:

“Evet Zonguldak' ta gelenek değişmedi. Ramazan fırsatçılığı kendini göstermeye başladı. Özellikle ramazanın vazgeçilmezi ramazan pidesine %yüz zam yapılmasını kınıyoruz. Bu zammı yapanlar buna onay verenler gerçekten vicdanlar mı kurudu. Bu kenti yönetenler nerede, neden bu durumlara müdahale etmiyorlar. Yoksa bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanın Talimatını bekliyorlar.

Et fiyatları artıyor. Sebze fiyatları artıyor. Vatandaş nasıl sağlıklı beslenecek. Nasıl oruç tutacak. Bu durumu kabul etmiyoruz. Reddediyoruz.

Zonguldak'ta fırıncılara sesleniyoruz. Pide Zammı geri çekilmelidir. Ticaret erbabına esnafa çağrımızdır. Ramazanda fiyatları aşağı çekin. Vatandaşın rahat bir ramazan geçirmesini sağlayın.

Yetkililere, sesleniyoruz.  Gerekli önlemleri alın keyfi zamların önüne geçin. Pide zammı iptal edilmelidir. Bu zorlu süreçte, Fırsatçılara fırsat vermeyelim. Dernek olarak bu konunun takipçisi olacağız” (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu