Süper Amatör Ligde 2023-2024 sezonunda son haftaya girildi. 12 takımın mücadele ettiği ligde, şampiyon takım direkt olarak yarı profesyonel olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige yükselecek.

21’inci haftası geride kalan ligde, Devrek Belediyespor ile Kilimli Belediyespor 48’er puanla sıralanıyor. 17’nci haftada puan puana gelen ve 5 haftadır aynı şekilde devam eden iki takım arasında oynanan maçlar 0-0 ve 1-1 sona erdi.

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı

Son haftaya puan puana giren takımlardan Devrek Belediyespor, evinde ligden düşmesi kesinleşen Çaycuma Gençlerbirliği’ne konuk olacak. Kilimli Belediyespor ise Ereğli deplasmanında, Play-Off’a çıkmayı garantileyen Yenimahallespor’la karşılaşacak.

Eğer bu maçlar neticesinde de puan puana durum söz konusu olursa, şampiyon takım tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü oynanacak ekstra maçla belli olacak. Bilindiği üzere, yerel amatör liglerde ikili averaj eşitliği halinde genel gol averajına bakılmıyor.

Nihai sonucun alınacağı ekstra final maçını kazanan takım, 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazanacak.

İKİ TAKIM DÜŞTÜ, 3'ÜNCÜ TAKIM KİMİ OLACAK?

Öte yandan, Süper Amatör Ligden Birinci Amatör Küme'ye düşen ilk iki takım Çaycuma Gençlerbirliği ile İhsaniyespor oldu. Düşecek 3'üncü takım, son hafta belli olacak. Mevut puantaj tablosunda 23'er puanla sıralanan Gökçebeyspor ile Beycuma Cezaevispor, son haftaya 9 ve 10'uncu sırada girdi. Bir galibiyet, bir beraberlikle ikili averajda üstün olan Gökçebeyspor, son hafta Ereğli Akınspor deplasmanına gidecek, Beycuma Cezaevispor ise İhsaniyespor'la karşılaşacak. İki takım sezonu puan puana bitirirse, küme düşen takım Beycuma Cezaevispor olacak.

SPOR SERVİSİ

S O NS O N1S O N2

Editör: Hüseyin EKİNCİ