Zonguldak Kömürspor aralıksız 8 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde en kötü dönemini geçiriyor. Beyaz grup ekibi, 9’uncu haftası geride kalan ligde henüz galip gelemeyen iki takımdan biri. İşin daha da kötüsü, Kırmızı-Lacivertli takım puantaj cetvelinde son sırada yer alıyor.

2015-2016 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde 8’inci sezonunu yaşayan Zonguldak Kömürspor’un ligdeki durumu hiç iyi değil. Zonguldak ekibi, dün Ankaraspor’la oynadığı hafta arası maçında 5’inci yenilgisini aldı. Üst üstte yaşanan puan kayıpları üzerine Kırmızı-Lacivertliler, adeta ligin dibine demirledi. 9’uncu haftası geride kalan ligde galibiyet siftahı yapamayan takımın gidişatı camia ve taraftar arasında büyük bir tedirginlik oluşturmuş durumda. Sezon başından bu tarafa bir türlü düzeltilemeyen kötü gidişattan endişe duyan taraftar, daha şimdiden küme düşme korkusu yaşamaya başladı.

Takımın ligdeki durumu, futbolcuları da olumsuz yönde etkiliyor. Üst üstte gelen yenilgiler ve buna bağlı olarak yaşanan puan kayıplarıyla moral çöküntüsü içinde olan futbolcular, çok gayret göstermelerine rağmen toparlanmakta güçlük çekiyor. Sahada kazanmak adına ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koyan Kırmızı-Lacivertli futbolcular, oynanan oyunun karşılığında puan ya da puanlar alamamanın derin üzüntüsü içinde. Sezon başından bu yana kazanamamanın oluşturduğu stres ve sendromla içinden çıkılmaz bir psikolojiye bürünen Zonguldak Kömürsporlu oyuncular, takımı düzlüğe çıkarmak için çıkış yolu arıyor.

SON SIRAYA DÜŞTÜK

BAY hakkını ilk hafta kullanan Zonguldak Kömürspor, 9 maç oynayan bir çok rakibine göre bir maç geriden geliyor. 4’ü iç saha, 4’ü deplasman olmak üzere oynadığı 8 maçta hiç galip gelemeyen Zonguldak ekibinin 3 beraberlik, 5 yenilgisi var.

Ereğli Belediyespor 10 yıldır mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde ilk kez Play-Out oynayacak Ereğli Belediyespor 10 yıldır mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde ilk kez Play-Out oynayacak

Skor başarısızlığına bağlı olarak puantajda eksi rakamlara kadar düşen Zonguldak Kömürspor, en az gol atan takım. Temsilcimizin 8 maçta attığı gol sayısı sadece 3. Hem skor, hem de gol üretkenliği yönünden en kısır sezonunu yaşayan Zonguldak Kömürspor’un bu durumu, puantaj cetveline son basamak olarak yansıdı.

Beyaz grup ekibi, 19 takımlı ligde puantaj cetvelinin son basamağında yer alıyor. Son olarak dün evinde Ankaraspor’a 2-1 mağlup olarak yenilgiler serisine bir yenisini daha ekleyen Zonguldak Kömürspor takımı, uzun süredir 17'nci sırada götürdüğü puantajda maalesef dibi gördü.

ZOR FİKSTÜRDEN ÇIKTIK

İlk 8 maçlık bölümde 1461 Trabzon, Esenler Erokspor, Diyarbekirspor, Afyonspor, Vanspor, Yeni Mersin İdmanyurdu, Karacabey Belediyespor ve Ankaraspor’la karşılaşan Zonguldak Kömürspor zorli fikstür döneminden çıkıyor. Zirve takımlarıyla üst üstte oynadığı maçlardan sadece 3 puan çıkarabilen Zonguldak Kömürspor, bundan sonraki süreçte ilk 8 haftaya kıyasla biraz olsun kolaylaşacak fikstürden maksimum seviyede puanlar toplamak zorunda.

22 Ekim Pazar günü deplasmanda Nazilli Belediyespor’la 10’uncu hafta maçına çıkacak olan Zonguldak Kömürspor, bu maçın ardından 28 Ekim Pazar günü Altınordu (E), 5 Kasım Pazar günü Beyoğlu Yeni Çarşıspor (D), 12 Kasım Pazar günü Ankara Demirspor (E), 18 Kasım Cumartesi günü Bursaspor’la (D) karşı karşıya gelecek. Temsilcimizin 5 maçlık bu periyotta, kesinlikle 10 puanın altında kalmamalı.

Bu maçlarla birlikte 15’inci haftayı geride bırakacak Zonguldak Kömürspor, ardından ilk yarı sonuna kadar Bucaspor 1928, Serik Belediyespor,  Tuna Tarım Kırklarelispor’la evinde, Adıyaman Futbol Kulübü ve Kırşehirspor Futbol Kulübü’yle deplasmanda karşılaşacak.

Şuan 3 puanı bulunan Zonguldak Kömürspor’un 22 Ekim ila 24 Aralık tarihleri arasında 5’i iç saha, 5’i deplasman olmak üzere oynayacağı 10 maçta, 20 puanı görmesi hatta üzerine çıkması gerekiyor.

SPOR SERVİSİ

111-7

bst

Editör: Hüseyin EKİNCİ