2. Ligde, 2023-2024 sezonuna hazırlanan Zonguldak Kömürspor, her ne kadar 18 Haziran’daki kongreye yoğunlaşsa da, taraftarın merakla beklediği transfer çalışmaları Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir tarafından sessiz sedasız yürütülüyor. Transferde tam yetkiye sahip Hürfikir’in aynı anda yaptığı iç ve dış transferde epey bir yol kat edildi. Anlaşılan futbolcular, 18 Haziran’da çoğunluk sağlanmazsa 25 Haziran’a ertelenecek kongrenin hemen ardından 26 Haziran’da resmi anlaşma için Zonguldak’a çağırılacak.

Özellikle iç transferde iskelet kadroyu oluşturan birçok futbolcuyla yeniden anlaşma sağlayan Sportif AŞ Başkanı, dışarıdan ise en az 6 futbolcu transfer edecek. Bu sayıda kamp ve hazırlık döneminde, teknik direktörün sunacağı rapora göre artış yaşanabilir.

SÖZ ALINDI

Dış transfer listesini oluşturan futbolcularla da telefonla tek tek görüşme gerçekleştiren Hürfikir, ön görüşme olarak nitelendirilen temaslardan olumlu sonuç çıkardı. Birçok futbolcuyla söz kesen Kırmızı-Lacivertli Başkan, resmi anlaşma için kongrenin yapılıp transfer bütçesinin oluşturulmasını bekliyor.

Kongrenin hemen ardından iç ve dış transferde söz kesilen futbolcular, kulüp binasında düzenlenecek imza töreniyle kırmızı-lacivertli renklere bağlanacak.

Bilindiği üzere Zonguldak Kömürspor’da, geçen sezon ki mevcut kadroyu oluşturan futbolculardan Abdulkadir Özdemir, Ali Mert Tuncer (kaleci), Alihan Özcan, Alper Aşkın, Alperen Daşdemir, Aykut Emre Yakut, Emrah Taysı, Emre Kara, Ercüment Eray Ataklı, Hacı Ömer Doğru, Hakan Çevik, Hasan Demir, Hüseyin Yılmaz, Kutsuay Emir Türen, Mevlüt Çelik, Necdet Buzlu, Oğuzhan Matur ve Volkan Topaloğlu’nun yanı sıra kiralık olarak gelen Erdem Can Polat (Boluspor), Halil Çiçek (Beşiktaş) ve Ömür Hüseyin Aztekin’in (Çorum FK) 1 yıllık sözleşme süreleri sona erdi.

Geri kalan futbolculardan kaleci Egemen Yaylı, Ahmet Daniel Akyıldız, Efe Ertan, Embiya Ayyıldız, Fatih Bektaş, Koray Tekin Bulman, Osman Paşa Zorlu ve Uğurcan Ocak’ın sözleşme süresi bir yıl, Mümin Uyar, Siraç Tüfekçi (kaleci) ve Tarık Akcan’ın ise 2 yıl daha geçerliliğini koruyor.

Bu arada profesyonel futbol liginde transfer dönemi 26 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı

15 Eylül’e dek sürecek birinci transfer döneminde kulüpler, iç ve dış transferde istedikleri futbolcuları kadrolarına katabilecek. 92 günlük ara sonrası transfer sezonu sona erecek.

Zonguldak Kömürspor Kulübü de kongrenin hemen bir gün sonrasına denk gelen transfer açılış sezonunun ilk transferini gerçekleştirip taraftara büyük sürpriz yapmak istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ