Zonguldak'ta yangın! Facia önlendi Zonguldak'ta yangın! Facia önlendi

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada Kıyıcak ve Hamzafakı’lıda doğalgazın yıl sonuna kadar verileceğini belirterek, Ören ile Bölücek-Çimenciler’e doğalgaz verilmesinin hükümet yetkilileri tarafından engellendiğini söyledi. Yasal tüm kararları meclisten çıkarttıklarını belirten Posbıyık, “Ören’de AK Parti’nin temsilcisi muhtara, ‘300 abone getirin, hemen yarın sabah Saffet bey doğalgazı verecek’ dedi. Muhtar 350 abone getirdi ama gaz yine yok. Hem kandırdılar hem mahallenin oylarını aldılar ama şimdi yine gazı benden istiyorlar” dedi.

Başkan Posbıyık, şu açıklamayı yaptı:

“Doğalgazı ilk defa bölgeye getirmek için harekete geçen belediye başkanı benim, bundan da onur ve gurur duyuyorum.  O zaman Hilmi Güler Enerji Bakanı idi. EPDK’ya gittim, büyük çabalar gösterdim, uğraştım, didindim. Ancak Ereğli’de anketler yaptırdılar, anketlerin sonucuna göre ekonomik olmadığına karar verdiler. Onun üzerine EPDK’daki bir arkadaşım beni uyardı, ‘Yanına çevredeki belediyeleri de al, Düzce-Akçakoca gibi, bir ekonomik hale getir’ dedi. 

Kandilli’ye doğalgaz gidiyor. Yönetime geldi bende evet dedim ve destekledim.  Ama sadece Dergaz yönetimiyle olmuyor bu iş. Kandilli’ye nasıl geldi. Kandilli’ye doğalgazın gelmesi için Enerji Bakanlığı’na bağlı EPDK’nın burayı yapın demesi lazımdı. Benim sevgili dostum, kardeşim Saffet Bozkurt, EPDK’ya bir telefon ediverse de yarın sabah hemen Ören’de , Bölücek’te hemen doğalgaz çalışmaları başlar. Kandilli kaç kilomatre, Ören’in, Bölücek’in iki kilometresine bahane buluyorlar.  Şimdi meclis üyelerimizin de destekleriyle aldığımız kararla Ereğli’nin en ücra köşesine kadar doğalgaz eksik kalmasın diye yeni karar çıkarttık. Belediye başkanı olarak benim yapacağım bu. Ereğli’de vatandaş bizeinandığı,  güvendiği için ne işi varsa herkes bana geliyor. Dün kıyıcak’ta bir vatandaşımız geldi, benden okul istiyor. Ben hükümet değilim,  ben sizin 7 kilometreden suyunuzu getirdim, asfaltınızı, kanalizasyonunuzu yaptım. İstinat duvarı yaptım. Futbol sahası yaptım.  Oyları AK Parti’ye veriyorsunuz ama yinede sizden Allah razı olsun dedim hizmet etmeye devam ediyorum.  Dolayısıyla köprüyüde, yolu da benden istiyorlar. Devrek yolunu da benden istiyorlar.  Devrek yoluna da yakında başlayacağım herhalde, çünkü bitmedi hala.

HEM OYLARINI ALDILAR, HEM GAZI VERMİYORLAR-

Lütfen sizden rica ediyorum. Orada bir tane bıyık var, AK Parti’nin sorumlusu Ören’de. Muhtara dediki, 300 tane abone getirsin, yarın Saffet bey hemen doğalgazı getirecek dedi. Hem oylarını aldılar, hem kandırdılar. Muhtar 350 tane topladı abone, la yok, doğalgaz gelmiyor. Gene Halil Posbıyık’tan istiyorlar. Şimdi açık ve net olarak basının önünde söylüyorum. Benim yapacak bir şeyim kalmadı. Buradan çıktıktan sonra hükümet ilgilileri EPDK’ya Alo dedikleri an Ereğli’de yıl sonuna kadar hiçbir yerde doğalgaz sorunu kalmaz.” (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu