2. Lig Kırmızı grupta son üç haftaya girildi. Şampiyon, bu hafta oynanacak maçların ardından belli olabilir.

Haftaya 78 puanla, ikinci Bucaspor 1928’in 6 puan önünde giren Kocaelispor’un, Başkent Ankara’da konuk olacağı Etimesgut Belediyespor karşısında şampiyonluğunu ilan etme olasılığı var. Körfez ekibi, Etimesgut Belediyespor’u yener, Bucaspor 1928 de Sarıyer karşısında beraber kalır ya da mağlup olursa, yeşil-siyahlı takım evine şampiyon unvanla dönecek.

NORMALDE ETİMESGUT’UN SAHASINDAYDI

Etimesgut Belediyespor-Kocaelispor karşılaşması normal programa göre, seyirci kapasitesi çok düşük Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynanacaktı.

Şampiyonluk ihtimali üzerine Kocaeli taraftarının binlerce kişiyle yoğun ilgi göstereceği karşılaşma öncesi konuk Kocaelispor Kulübü’nün talebi ve ev sahibi Etimesgut Belediyespor’un oluru doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) karşılaşmayı 21 bine yakın seyirci kapasitesine sahip olan Eryaman Stadı’na aldı. Hafta başından bu yana Başkent Ankara'ya göç hazırlığında olan Hodri Meydan önderliğindeliğindeki Kocaelispor taraftarı, Pazar günü full kapasite dolacak Eryaman Stadı'na tarihi günlerinden birini yaşatacak.

Eryaman, Süper Ligde MKE Ankaragücü ile 1. Ligde Gençlerbirliği’nin iç saha maçlarına ev sahipliği yapıyor.

İKİ TAKIM DA KAZANIRSA ŞAMPİYONLUK

BİR SONRAKİ HAFTAYA ERTELENECEK

Kocaelispor ile Bucaspor 1928 haftayı 3’er puanla kapatacak olursa, son iki haftaya 6 puan farkla lider girecek Kocaelispor, şampiyonluğu 16 Mayıs Salı günü saha ve seyircisi önünde oynayacağı Kastamonuspor maçına bırakacak.

Şampiyonun belli olma ihtimalinin olduğu 36’ncı haftada diğer karşılaşmalar, 1461 Trabzon-Pazarspor, Kırklarelispor-Fethiyespor, Kastamonuspor-Ankara Demirspor, Karacabey Belediyespor-Kırşehir FK, İskenderunspor-Sarıyer, Vanspor-Bucaspor 1928 ve Zonguldak Kömürspor-Uşakspor arasında oynanacak.

Serik Belediyespor ile Balıkesirspor, ligden çekilen Diyarbekirspor ve Adıyaman FK ile karşılaşacakları için oynamadan 3-0 hükmen galip sayılacak.

BALIKESİR İLE PAZAR DÜŞTÜ,

PLAY-OFF’TA SIRALAMA DEĞİŞEBİLİR

Son üç hafta heyecanının yaşandığı Kırmızı grupta Balıkesirspor ile Pazarspor’un küme düşmesi kesinleşti. Balıkesirspor, ligden çekilen Adıyaman FK ile karşılaşacağı için haftayı maç yapmadan geçirip 3 puan alacak. Pazarspor ise deplasmanda 1461 Trabzon’un konuğu olacak.

PLAY-OFF ALEV ALEV

Takımlar arasındaki puan farkının yok denecek kadar az farkla oluştuğu Play-Off hattında ise, 72 puanla ikinci sıradaki Bucaspor 1928, kendisini 4 puan geriden takip eden 5’inci sıradaki Vanspor’la deplasmanda karşı karşıya gelecek.

71 puanla 3’üncü sıradaki İskenderunspor, Pendik Stadı’nda hiçbir iddiası olmayan Sarıyer’le karşılaşacağı 36. haftada, 68 puanla 4’üncü basamaktaki 1461 Trabzon ligden düşmesi kesinleşen Pazarspor, 66 puanla 6’ncı sıradaki Ankara Demirspor ise Kastamonuspor karşısında 3 puan arayacak.

Haftaya 48 puanla 9’uncu sırada giren Zonguldak Kömürspor, saha ve seyircisi önünde 32 puanla 16’ncı sırada yer alan ve olmayan Uşakspor’u konuk edecek.

Haftanın maç programı şöyle:

7 MAYIS PAZAR

Saat 15.00 Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Uşakspor

Saat 15.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: 1461 Trabzon-Pazarspor

Saat 15.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Fethiyespor

Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı

Saat 15.00 Gazi Stadı: Kastamonuspor-Ankara Demirspor

Saat 15.00 Eryaman Stadı: Etimesgut Belediyespor-Kocaelispor

Saat 15.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Kırşehir FK

Saat 15.00 Pendik Stadı: İskenderunspor-Sarıyer

Saat 15.00 Van Atatürk Stadı: Vanspor-Bucaspor

Diyarbekirspor-Serik Belediyespor: 0-3 (Hükmen)

Adıyaman FK-Balıkesirspor: 0-3 (Hükmen)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

puan durumu ikipuan durumu-2

Editör: Hüseyin EKİNCİ