Zonguldak'ta faaliyet gösteren Umay Pastanesi, yerel basında çıkan “kurabiyeden civata çıktı” yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Pastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, elmalı kurabiyelerin üretim sürecinin hijyen kurallarına uygun şekilde ve el ile yapıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1983 yılından bu yana Milka Pastanesi olarak Zonguldak halkına en kaliteli hizmeti sunmak için çalışmaktayız. 2021 yılından itibaren ise kurumsallaşma ve şubeleşme hedefiyle tescilli markamız Umay Pastacılık ve Unlu Mamuller adı altında hizmet vermekteyiz.

Yerel bir basın organında, elmalı kurabiyemizden bir makine parçası (civata) çıktığı yönünde haber yer almıştır. Oysa bu ürün el merdanesiyle açılıp, iç dolgusu hijyen kurallarına uygun şekilde el ile yerleştirilen bir kurabiyedir.

TTK emeklisi Süreyya Koçal toprağa verildi
TTK emeklisi Süreyya Koçal toprağa verildi
İçeriği Görüntüle

Bahsi geçen cıvatanın üretim aşamasında fark edilmemesi ve kurabiye içerisinde yer alması mümkün değildir. İmalathanemiz, ilgili resmi kurumlarca düzenli olarak denetlenmektedir.
Saygıdeğer Zonguldak halkına duyururuz.

Kaynak: Haber Merkezi