Fındık yağıyla sağlık bir hayat mümkün Fındık yağıyla sağlık bir hayat mümkün

Düzce Haber – Düzce'de pasta yapımı kursunda eğitim alan kadınlar, hünerlerini yarışmada sergiledi. Kadınların birbirinden güzel pastaları jüriye sunuldu, dereceye girenlere ödül verildi.

Düzce Belediyesi Meslek Edindirmek Kursları (BELMEK) tarafından düzenlenen pasta yarışması Millet Bahçesi'nde gerçekleştirildi. 17 yarışmacının yer aldığı programda kadınlar, birbirinden güzel pastaları 10 kişiden oluşan jüriye beğendirmeye çalıştı. Yarışmaya vatandaşlar da katılarak, kadınların mutfaktaki çalışmasını ilgiyle izledi.

Gazeteci evinin önünde silahlı saldırıya uğradı! Gazeteci evinin önünde silahlı saldırıya uğradı!

BELMEK'te pasta yapımı eğitmeni olarak görev yapan Hülya Göle, "Yarışmaya 15 kişi müracaat etmişti. Bugün 2 yarışmacı daha eklendi ve toplam 17 yarışmacı oldu. Jüri üyelerimiz Düzce'nin pasta ustalarından oluşuyor, 10 kişiler. Bu sene ilk defa yapıyoruz. Güzel geri dönüş olursa bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

"BEN PASTA YAPARKEN DİNLENİYORUM"

Heyecanlı olduğunu söyleyen yarışmacı Hacer Çarşambalıoğlu, "Bu yarışma için hazırlık yaptık. İnşallah yarışmada hazırlıklarımızı göreceğiz. Pasta yapmak ilk başlandığında zor ama öğrendikçe zevkli, güzel. Ben pasta yaparken dinleniyorum. Bu yüzden pasta yapmayı çok seviyorum. Zor olduğunu da düşünmüyorum. Severek yapınca zor değil. Ben 5-6 yıldır BELMEK'e gidip geliyorum. Pasta yapmayı orada öğrendim. Son 1 yıldır daha da ilerledi" diye konuştu.

Düzce’deki iki ayrı kazada sürücülerin alkollü olduğu belirlendi Düzce’deki iki ayrı kazada sürücülerin alkollü olduğu belirlendi

Yarışmacılardan Merve Petrikkuş, "Ben 1 yıldır pasta yapıyorum. Pasta yapmak çok zevkli. Zor yanları da var tabii ki ama ben çok zevk alıyorum. Şu an ilk hedefim küçük bir dükkan açabilirim" şeklinde konuştu.

"MÜŞTERİLERİM DE PASTALARIMI BEĞENİYOR"

7 yıldır pastacılık sektörünün içinde olduğunu vurgulayan Betül Alkan ise "Yaklaşık 2 yıldır da butik olarak evden çalışıyorum. Pasta yapmanın zor yanları da var. Modele göre değişiyor. Ancak zevkli, severek yaptığım bir iş. İlerleyen zamanlarda da küçük bir butik pastane düşünüyorum. Müşterilerim de pastalarımı beğeniyor. Severek yiyorlar" ifadelerini kullandı.

Otelde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi Otelde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

Yarışmanın 1'incisi Öznur Avam, 2'ncisi Elif Akgünoğlu ve 3'üncüsü ise Hacer Çarşambalıoğlu oldu. Yarışmada dereceye giren pastacılara çeşitli ödüller verildi. İHA

Su soğutma tesisatı yaparken çıkan yangında bir işçi yaralandı Su soğutma tesisatı yaparken çıkan yangında bir işçi yaralandı

Endüstriyel Mutfaklarda İdeal Sanayi Tipi Bulaşık Makineleri Endüstriyel Mutfaklarda İdeal Sanayi Tipi Bulaşık Makineleri

AW920788_07

AW920788_03

AW920788_04

AW920788_06

AW920788_01

AW920788_02

Editör: Virda Şahin