Ticaret Bakanı Bolat: "Kişi başı milli gelirimiz 20 bin 500 dolara çıkacak"
Ticaret Bakanı Bolat: "Kişi başı milli gelirimiz 20 bin 500 dolara çıkacak"
İçeriği Görüntüle

Karadeniz’de palamut bolluğu devam ederken, balık fiyatlarındaki düşüş vatandaşların yüzünü güldürdü. Samsun’da geçen hafta tanesi 80 liradan satılan orta boy palamut bu hafta 50 liraya kadar gerilerken, yaklaşık 1 kilogramlık palamutlar ise 90 liradan satışa sunuldu.

Tezgâhların gözdesi palamut oldu

Balık tezgâhlarında palamudun yanı sıra mezgit, hamsi, istavrit ve barbunun kilosu da 100 liradan satılıyor.

Uygun fiyatı nedeniyle vatandaşların en fazla ilgi gösterdiği balık ise palamut oldu. Bazı müşterilerin tek seferde 10 ila 20 adet palamut aldığı belirtildi.

“Bedavadan biraz daha pahalı”

Balık fiyatlarını değerlendiren vatandaşlar, özellikle diğer et ürünleriyle kıyaslandığında fiyatların oldukça uygun olduğunu söyledi.

Bu sezon palamut başta olmak üzere birçok balık türünün ucuzladığını belirten vatandaşlar, fiyatları esprili bir dille “Bedavadan biraz daha pahalı” sözleriyle değerlendirdi.

Hafta sonu 250 kasaya kadar satılıyor

Balıkçı Onurcan Köse, palamut bolluğunun devam ettiğini ve fiyatların sezonun en düşük seviyesine gerilediğini söyledi.

Köse, “Palamudun tanesini 50 liradan satıyoruz. 250 kasa palamut getirdik. Vatandaş en çok palamuda rağbet gösteriyor. Hafta içi 150 kasa, hafta sonu ise günde 200-250 kasa palamut satıyoruz” dedi.

“50 liranın altına düşmez”

Palamut fiyatının daha fazla düşmesini beklemediklerini ifade eden Köse, balığın denizden çıkarılmasının ardından yakıt, işçilik, vergi ve lojistik gibi maliyetlerin oluştuğuna dikkat çekti.

Köse, “Bugün palamut en düşük fiyatı gördü. 50 liranın aşağısına da düşmez. Yeter ki vatandaş doysun, ucuz balık yesin” ifadelerini kullandı.

Diğer balıkların fiyatları da belli oldu

Tezgâhlarda mezgit, hamsi, istavrit ve barbunun kilosu 100 liradan satışa sunulurken, alabalığın kilosu 150, somonun kilosu 200, çipura ve levreğin kilosu ise 450 liradan alıcı buluyor.

Palamut 50-1

Kaynak: İHA