Zonguldak'ta Sol Parti tarafından; "Pahalılığa, yolsuzluğa,  yoksulluğa yeter emek ve hak  yürüyüşü"  gerçekleştirildi.

5 merkezde seçimler yenilenecek 5 merkezde seçimler yenilenecek

İstasyon caddesi'nde toplanan partililer madenci anıtına kadar slogan atarak  ellerinde bayraklarla yürüdüler.
Yürüyüşe; Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İsmail Hakkı Tombul ve İlknur Başer, Sol Parti İl Başkanı Yıldız, ve partililer katıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş madenci anıtına son buldu. 

Sol Parti İl Başkanı Yıldız, pahalılık, Yoksulluk Yetti Buraya kadar Halk yürüyüşümüze hoş geldiniz. 20 yıllık emek düşmanı AKP iktidarına yetti demek için biraradayız. Bir avuç yandaş azınlığa yetti demek için biraradayız. Yağmur gibi yağan zamlara yetti demek için biraradayız. Güvencesiz, düşük ücretli, iş güvenliğinden yoksun çalışma hayatına yetti demek için biraradayız. Emeklinin, emekçinin, köylünün, çiftçinin, esnafın kötüleşen yaşam koşullarına yetti demek için biraradayız. Kamusal alanın talanına, özelleştirmelere, taşeronlaştırmalara yetti demek için biraradayız. Tarikat, mafya, cemaat düzenine yetti demek için biraradayız. Kadına şiddete, çocuk istismarına yetti demek için biraradayız. Tek adam diktatörlüğüne yetti demek için biraradayız.Cehenmenin kapılarını kapatmak kötülerin iktidarına son vermek için biraradayız. Bu karanlık düzene hayır demek, karanlığı kazmak için biraradayız.
Parasız eğitim, parasız sağlık hakkı için biraradayız.Tüm kötülüklere yeter demek ve hesap sormak için buradayız, biraradayız. Güvenceli barınma hakkı , yaşam hakkı, örgütlenme hakkı, laiklik, demokratik cumhuriyet için biraradayız.
İnanarak, birleşerek, çoğalarak hesap soracağız.  14 Mayısta irademizi sandığa yansıtarak Haramilerin saltanatına son vereceğiz” dedi. Haber: Sertaç ÖZDEMİR

WhatsApp Image 2023-04-01 at 13.59.04 (1)WhatsApp Image 2023-04-01 at 13.59.06 (2) (1)

Editör: Murat Barutçu