CHP Grup Başkanı Özgür Özel CHP Zonguldak İl Başkanlığı’na geldi. Burada açıklamalarda bulunan Özgür Özel, büyük kurultay öncesi değişime katkı vermeleri için Zonguldak delegesinden oy istedi.

İl Başkanlığı programında Özel’i, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, il ve ilçe teşkilatı ile partililer karşıladı. Daha sonra Özgür Özel ile CHP İl Başkanı Devrim Dural kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Sonrasında basın açıklamasına başlayan Özel, büyük kurultay öncesi değişime katkı vermeleri için Zonguldak delegesinden oy istedi.

“ÖLÜMLERDEN DERS ALINMAYAN BİR ÜLKE”

Konuşmalarına, Devrim Dural’a ve yöneticilere başarılar dileyerek Başlayan Özgür Özel, Zonguldak’ı sevdiğini ifade etti. Ancak Zonguldak ziyaretine mutlu başlayamadığını belirten Özel, Aydın’da KYK yurdunda meydana gelen asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın yakınlarına başsağlığı diledi. Özel, Ertaş’ın ölümü ile ilgili, “Dün gece gece saat Gece yarısını birkaç dakika geçer. Aydın'da Adnan Menderes Üniversitesi'nde KYK yurdunda bir asansörün düşmesi, daha doğrusu önce düşmesi, hareketsiz kalması ve öğrencilerin kendini kurtarmaya çalıştığı sırada tekrar hareket etmesi sonucunda Zeren Ertaş isimli kardeşimizi, evladımızı kaybettik. Bu bütün Türkiye'yi yasa boğdu. Maalesef insanların nasıl öldüğüne bakarsanız o ülkenin nasıl bir ülke olduğunu görürsünüz. Türkiye maalesef tuhaf. Ölümler ülkesi. Türkiye kabul edilemez ölümler ülkesi. Türkiye can kayıplarından sonra insanların belli meseleleri, tartıştıkları ama daha sonra gündemden çok hızlı düştüğü, ateşin düştüğü yeri yaktığı ve maalesef ölümlerden ders alınmayan bir ülke.” dedi.

“ÜLKENİN, DÜNYANIN, PARTİNİN GÜNDEMİNİ KONUŞMAK ZOR”

Açıklamalarında, madenci hakları için gerekli çalışmaları yaptığını vurgulayarak, “Soma maden faciası, maden emekçilerinin hakları ve madencilerin başta olmak üzere işçi sınıfının, iş kazaları, iş cinayetlerindeki kayıpları ve işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda çok uzun yıllar çalışmış, Soma'daki bir maden şehri olan Zonguldak'la Soma arasındaki gönül köprüsünü çok yakından bilen ve Soma'daki maden kazasında Zonguldak'ın ve ilçelerinden de şehitlerimizin olduğu, o süreci de çok yakından yaşamış bir kardeşiniz olarak bugün sabah yine böyle gencecik bir evladımızı kaybetmenin büyük üzüntüsüyle güne başladık. Bir diğer haber ise Zonguldak'a bu baba evine, yüreğine düşmüş bir haberdir. Geçmişte Zonguldak il binamızın emekçisi Özgür Hak kardeşimizin hayatını kaybettiğini öğrendik. Ben bütün Zonguldak örgütümüze başsağlığı diliyorum. Gencecik bir kardeşimizin daha geçen hafta burada bulunmuş, gelmiş il binamızı ziyaret etmiş gencecik bir yaştaki kaybından da büyük üzüntü duyuyorum ve ailesine, sevenlerine, örgütümüze başsağlığı diliyorum Tabii böyle ağır bir sabahta, böyle ağır konulardan sonra genel olarak ülkenin, dünyanın, partinin gündemini konuşmak zor.” dedi.

“UTANÇ VERİCİ!”

Özel, İsrail ve Filistin arasında yaşanan insanlık dışı olayları değerlendirerek, sivillerin canlarına kastedildiğini söyledi. Öte yandan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Hamas ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştirerek, “Utanç verici.” dedi.

Özel, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkenin gündemiyle, dünyanın gündemi arasında bir paralellik var. Maalesef Filistin'den Her gün yeni kayıplar, yeni sivil kayıplarının haberleri geliyor. İsrail, Hamas terör örgütünün başlattığı,Tayyip Erdoğan tarafından Hamas'ın bir terör örgütü kabul edilmemesini tamamen reddediyoruz ve son son derece utanç verici. Türkiye açısından da son derece utanç verici bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Hamas bir terör örgütüdür. Ve İsrail'de Filistin'de çatışmaların olmadığı, durmuş olduğu bir süreçte bir gece yarısı sivillere yönelik roketli saldırı bu süreci başlatmıştır. Hamas'ın bir terör örgütü olması ve İsrailli sivilleri hedef almış olması, ardından İsrail'in başlattığı devlet terörüne asla mazeret olamaz. Ve İsrail'in devlet terörünü de Hamas terörünü de, dünyanın neresinde olursa olsun, gerekçesi ne olursa olsun tüm terör eylemlerini ve sivillerin canına kasteden her türlü eylemleri, eylemi kınıyoruz ve buradan bir kez daha hem Filistin'e barış diliyoruz. Hem bütün dünyaya barış diliyoruz. Ve bundan süreçte daha fazla böyle acı haberler almamayı ümit ediyoruz." dedi.

“5 PARTİ İLE SEÇİM KAZANMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ali Koçal ve Akdemir Başkan Erdem’i kutladı Ali Koçal ve Akdemir Başkan Erdem’i kutladı

Partisine yönelik özeleştiride bulunan Özel, “Bugün Türkiye’de CHP yüzde 25’lik cam tavanı alamamaktan şikayetçi. Nasıl olsa oyumuz artmıyor, sağdan transferlerle, sağdan danışmanlarla ve sağ partilerle, ittifaklarla oy arttırmaya çalışan ve seçimi kaybeden 5 parti ile seçim kazanmaya çalışan bir partiyiz. CHP’nin 1970’lerde tek başına seçim kazanmaya çalışan kadrolarız. Ecevit’i örnek alıyoruz. Yaptıklarından örnek alıyoruz, onun gibiyiz demiyoruz ama işçi sınıfının kazanımı ve 70’lerde sol rüzgarını doğru okuyan ve işçi sınıfının kalıcı kazanımlarını örnek alıyoruz. Ecevit döneminde Dört seçimden birinci çıkan CHP, parti sol rüzgarını başlatmıştır. 28 Mayıs seçiminde yaşanan kayıptan benden fazla üzülenler oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi kimliğine dönmesi, kendi tabanını genişletmesi, Türkiye'de bin dokuz yüz yetmişlerde başardığını başarması gerektiğine inanan kadrolarız. Öz eleştiri yapmamız gerekiyordu, artık yanlışları tekrar etmeme, yanlışları düzeltme zamanı gelmiştir. Değişim, dönüşüm gençleşmenin önünü açmamız gerekiyor diye düşündük. Genel Başkanımız seçimden beri sağdan gelen danışmanı kadın olarak atadığı ve o kadının hala profil resminde Recep Tayyip Erdoğan olduğunu görüyoruz. Burada görünen iş görüş siyaset yapış biçimi partinin daha da pervasızlaşması. 10 gün sonra hep yeni kadrolarla yola çıkmazsak biz daha çok ağlayacağız. Kadın kolları halay çekeceği tülbenti, sirkeli suya batırıp başına koyacak. Biz bir daha oy vermeyeceğim yurt dışına gideceğim diyen genci tutmak için buradayız. Biz AKP bu konuşmaları devam etmesin diye buradayız.”

“KURULTAYA GELİRKEN AKLINIZLA, VİCDANINIZLA KONUŞUN”

Zonguldak’tan ülkede ki delegelerimize sesleniyorum. Kurultaya gelirken aklınıza ve vicdanınızla konuşun. Bu herkes olabilir, yolda yürüyen bir arkadaşımız, Kapı komşunuz, kahve arkadaşınızdır ama; sorun değişim olmazsa ne oluyor sorun ve CHP’nin bundan sonraki sürecini sorun. Genç, dinamik ve siyasetin akışını değiştirmeyi düşünen kardeşlerinize bir sorun. Eğer değişim olursa 6oku aşındırmadan geliştirerek ve Türkiye’de CHP’nin kime neye lazım olduğunu anlatarak sol rüzgarını estirmeye geliyoruz. Tayyip Erdoğan’a rakip olarak gelmiyoruz, elinden almaya geliyoruz. Anadolu’da camide siyaset olmaz, küslük olmaz, ticaret olmaz. Şehit tabutunun ucundan tutar, alır eline mikrofonu; CHP’ye sallar. Biz kefensiz yatanların torunlarıyız ve evlatlarıyız. Tayyip Erdoğan’ı yok sayacağız onun bize söyledikleriyle meşgul olmayacağız önümüze bakacağız insanlara dokunacağız.”

“ZAFER PARTİSİ İLE GİZLİ İTTİFAK TRAVMA YARATTI!”

Millet ittifakının potansiyelini kaybettiğini belirten Özel, “Hem eski ortaklarla yaşanan ilişkiler hem de Zafer Partisi'yle imzalanan gizli protokolün bir grup seçmende yarattığı travmadan ötürü. Biz dört Kasım günü CHP'de değişim gerçekleştirip altı Kasım günü yerel seçimler için çalışmaya başlayacağız. Yerel seçimlerde örneğin Zonguldak'ta bütün belediyelerimizi koruyacağımız gibi üzerine çok sayıda belediye katacağız. Bunun için bizim bir tek size ihtiyacımız var. Bu partinin yüksek moraline bu partideki herkes bir yüksek moralle çok şeyi başarabileceğimizi biliyor. Elbette yerel seçimlerde tek başına kazanamayacağımız yerlerde ve bir başka muhalefet partisinin de tek başına kazanamayacağı yerlerde ittifak bir zarurettir. Karşı taraf ittifak yapıyorken sizin ittifak yapmamanız bir zor durum getirir. Seçimi kazandıktan sonra tüm siyasi partilerle muhalefetteki siyasi partilerle yeni bir sayfa açıp kimsenin geçmişteki hataları tekrarlamayıp geçmişteki doğruları sürdürerek özellikle yerel seçimlerde bir ittifak arayışı için Cumhuriyet Halk Partisi'nin niyeti olumlu yöndedir. Ancak bir ittifaka mahkûmiyet yerine Cumhuriyet Halk Partisi ittifaksız da yerel seçimlerde büyük başarıyı elde edebilecek bir güce sahiptir. O yüzden muhataplarımız Eşit şartlarda, yapıcı düşüncelerle, yeni bir beyaz temiz sayfa açmaya varız. Ama özellikle toplumsal ittifakı yani gizli protokolden etkilenmiş, küskün seçmeni ki bunun önemli kısmı Kürt seçmeni olduğu bütün anketlerde çıkıyor. O gizli protokol İmzalanmasından Sayın Genel Başkan ve bir danışmanı dışında kimsenin haberi yok. Ve kimse hiçbirimizin kabul ettiği bir şey değil. O yüzden o travmanın da CHP'deki değişimle onarılacağını düşünüyoruz. 11 büyükşehirin üzerine koymayı, Zonguldak'ta hedeflenen alabileceğimiz tüm belediyelerin almayı gurur duyduğumuz yerel yöneticilerimizin sayılarını arttırmayı hedefliyoruz.”

“KURULTAYA GELİRKEN AKLINIZLA, VİCDANINIZLA KONUŞUN”

Özel konuşmasının son kısmında ise şu ifadelere yer verdi:

“Zonguldak’tan ülkede ki delegelerimize sesleniyorum. Kurultaya gelirken aklınıza ve vicdanınızla konuşun. Bu herkes olabilir, yolda yürüyen bir arkadaşımız, Kapı komşunuz, kahve arkadaşınızdır ama; sorun değişim olmazsa ne oluyor sorun ve CHP’nin bundan sonraki sürecini sorun. Genç, dinamik ve siyasetin akışını değiştirmeyi düşünen kardeşlerinize bir sorun. Eğer değişim olursa 6oku aşındırmadan geliştirerek ve Türkiye’de CHP’nin kime neye lazım olduğunu anlatarak sol rüzgarını estirmeye geliyoruz. Tayyip Erdoğan’a rakip olarak gelmiyoruz, elinden almaya geliyoruz. Anadolu’da camide siyaset olmaz, küslük olmaz, ticaret olmaz. Şehit tabutunun ucundan tutar, alır eline mikrofonu; CHP’ye sallar. Biz kefensiz yatanların torunlarıyız ve evlatlarıyız. Tayyip Erdoğan’ı yok sayacağız onun bize söyledikleriyle meşgul olmayacağız önümüze bakacağız insanlara dokunacağız.”

(Haber: Fadime YILMAZ ELMA – Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-10-26-at-12.01.16-(1)

Editör: Murat Barutçu