Zonguldak Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde hizmet alan Özel Bireylerin Fatih Halk Eğitim Merkezi kurslarında ürettikleri el emeği ürünlerinden oluşan 'Engelsiz Sergi'nin açılışı gerçekleştirildi.

“Batı Karadeniz edebiyat topluluğu” oluşturulacak “Batı Karadeniz edebiyat topluluğu” oluşturulacak

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğüne bağlı Zonguldak Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde hizmet alan Özel Bireylerin Fatih Halk Eğitim Merkezi kurslarında ürettikleri el emeği ürünlerinden oluşan 'Engelsiz Sergi' açıldı.

Zonguldak Sahil Alanında kurulan serginin açılışına; Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Belediye Başkan  Yardımcısı Erol Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Veli Köktürk, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve özel öğrenciler katıldı.

'Engelsiz Sergi' açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Veli Köktürk: “Valiliğimizin himayelerinde tüm kurum kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte Engelliler Haftası'nda olabildiğince farkındalıklı, olabildiğince engelli bireylerimizin sorunlarına eğilen bir çerçevede yaşamak, kutlamak için yaptığımız programlardan biri de bugün müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet vermekte  olan Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi'mizin Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüyle beraber organize etmiş olduğu,  buradan hizmet alan bireylerimizin hocalarımızın katkılarıyla üretmiş oldukları el emeklerinden oluşan engelsiz sergimize hepiniz hoş geldiniz. Bizim amacımız tabii ki devlet olarak sadece engelli bireylerimiz ve aileleri açısından sadece günü kurtarmak, günü hoş geçirmelerini sağlamak değil, onları yarınlara hazırlamak, onları yarınlara daha umutla bakar hale getirmek. Tüm çalışmalarımızı paydaşlarımızla beraber buna dayalı kurguladık” dedi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ise şunları söyledi: “Önceki gün başlayan engelliler haftasında Zonguldak’ta geniş bir katılımla bir farkındalık oluştuğunu görüyoruz. Sergide bir işbirliği var. İl Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezimiz ve Jeopark’ın ortak yaptığı bir çalışma sonunda engelli dediğimiz vatandaşlarımızın ortaya koyduğu elemeği eserlerin sergilendiği bu sergiyi birlikte açıyoruz. Zonguldak Kömür Jeopark’ı da bu işin ortaklarından bir tanesi.”

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirilerek özel çocukların elemeklerdi ürünlerin olduğu stantlar gezildi.

Sergi; 11-12-13 Mayıs 2023 tarihine kadar açık olacak. Haber: Seçkin KIRARSLAN

IMG_9825IMG_9767IMG_9755

Editör: Seçkin