Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi, “Köy ve Mahalle Okulları Sosyal Sorumluluk Ağı Projesi” kapsamında bu kez Pınarcık Yaslar İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi.
2022 yılından bu yana sürdürülen proje ile Türkiye’nin 9. Oyuncak Müzesi tanıtılırken, çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla sanat, bilim ve spor temalı etkinlikler düzenleniyor.
Bugüne kadar 26 köy okulunda gerçekleştirilen çalışmalarla binlerce çocuğa ulaşıldı.
RENKLER, MASALLAR VE GELENEKSEL OYUNLAR BİR ARADA
Etkinlik kapsamında öğrenciler; “Renklerin Dünyasına Yolculuk” Sanat Atölyesi, Hareket ve Koordinasyon Atölyesi, Masal Atölyesi ve Geleneksel Tahta Baskı Etkinliği gibi yaratıcı atölyelerde keyifli vakit geçirdi.
Yaparak ve yaşayarak öğrenme yönteminin benimsendiği etkinliklerde çocuklar, hem sanatsal becerilerini geliştirdi hem de ekip çalışmasının önemini öğrendi.
“HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER”
Oyuncak Müzesi Koordinatörü Melih Can Tanrıkulu, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Pınarcık Yaslar İlkokulu’nda öğrencilerle birlikte çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Çocukların ilgisi ve katılımı çok yoğundu. Hem eğlenip hem de öğrenmelerine katkı sağlayan bu etkinliklerde görev alan tüm eğitmen ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”
Etkinlik, öğrencilerin büyük bir coşkuyla katıldığı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.




