Yeni sezon hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Zonguldak Kömürspor, ikinci hazırlık maçında 3. Lig temsilcisi Iğdır FK ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma, karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sona erdi.

Yeni sezon ideal ilk 11’i oluşturma adına bireysel ve takım performansına dayalı arayış içinde olan teknik direktör Şenol Demir, Çankaya FK ile oynanan ilk hazırlık maçına göre kadroda değişikliğe gitti.

Demir, Iğdır temsilcisi karşısına kalede Egemen Yaylı, Emre Kara, Oğuzhan Yazıcı, Hakan Çevik, Oğuzhan Matur, Aykut Emre Yakut, Mümin Uyar, Eyüp Akcan, Ercüment Eray Ataklı, Hacı Ömer Doğru ve Fatih Bektaş’tan oluşan tertiple çıktı.

Kırmızı-Lacivertliler’in stoper hattını Hakan Çevik ile Oğuzhan Yazıcı oluştururken, Emre Kara sağ bek, Oğuzhan Matur sol bekte görev aldı.

Orta alanı Eyüp Akcan, Aykut Emre Yakut ve Mümin Uyar’la oluşturan Zonguldak Kömürspor’un orta sol önde Fatih Bektaş, sağ önde ise Ercüment Eray Ataklı görev aldı.

İleri uç bölgesinde ise yeni transfer Hacı Ömer Doğru gol sorumluluğu üstlendi. Hacı Ömer, bu maçla birlikte ilk kez ilk 11 performansı sergiledi.

Zonguldak Kömürspor, karşılaşmanın ilk yarısını 42’nci dakikada yediği golle 1-0 yenik tamamladı.

Devreye yenik giren Zonguldak temsilcisi, ikinci 45 dakikaya oyuncu değişiklikleriyle başladı.

Teknik direktör Şenol Demir’in 1 numara, orta saha ve forvete yönelik yaptığı değişikler doğrultusunda kaleci Egemen’in yerini Mustafa Hoşoğlu, orta sahada Mümin Uyar’ın yerini Hüseyin Yılmaz, forvette Hacı Ömer’in yerini Kıvanç Kaya aldı.

Hem skoru değiştirmeye, hem de futbolcuların genel performans durumlarını görmeye yönelik bu hamleleri, son 30 dakikalık bölümde Aykut Emre Yakut-Berkay Akgül değişikliği izledi.

Oyuna ikinci yarının başında dahil olan Hüseyin Yılmaz, 75’inci dakikada attığı golle skora denge getirdi. En başından bu yana iyi bir kamp dönemi geçiren Hüseyin, her geçen gün yükselen performansıyla kampta dikkat çeken isimlerin başında geliyor.

Karşılaşma, kalan bölümde başka gol olmaması üzerine 1-1 sona erdi.

İKİ MAÇ DAHA OYNANACAK

Zonguldak Kömürspor, hazırlık maçlarını serisine 10 Ağustos Çarşamba günü Şanlıurfaspor, 12 Ağustos Cuma günü Bursa Yıldırımspor’la devam edecek.

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, hazırlık maçlarındaki skorun lig için ölçü olmadığını, burada asıl amacın takım ve bireysel olarak ortaya konulan futbol olduğunu ifade etti.

NETİCEDEN ÇOK ORTAYA KONAN FUTBOL ÖNEMLİ

Hazırlık maçlarında futbolcuların son durumlarını görme fırsatı bulduklarını ve ortaya konulan performansın kadroyu oluşturma adına önemli olduğuna dikkat çeken Demir, “Bireysel performansın yanında takım oyununu geliştirmeye çalışıyoruz. Üzerinde durduğumuz sistem ve taktik anlamda denemelerimiz oluyor. Hazırlık maçlarındaki asıl amaç zaten bu. Skor ne olursa olsun, takımdan ve futbolculardan aldığımız verim önemli. Biz işin burasındayız. İyi işler yaptığımız zaman da oluyor fakat oyunumuzu geliştirmeliyiz. Iğdır maçı eksiklerimizi görme adına çok iyi oldu. Güçlü takımlara karşı neler yapabileceğimizi, nerelerde ne yönde eksiğimiz olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Bu şekilde iki maç daha oynayacağız. Bu maçlarda üzerine koyarak oynayacağımızı düşünüyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi