Çaycuma'da yoğun katılım Çaycuma'da yoğun katılım

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde OYKA Kâğıt Fabrikası'nda çalışan Selüloz-İş Sendikası üyesi işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 3 gündür grevde.

Greve çıkan işçilere destek ziyaretleri de sürüyor. Dün Emek Partisi Zonguldak İl Örgütü, Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, KESK Zonguldak Şubeler Platformu ile Çaycuma emek ve demokrasi güçleri grevdeki işçileri ziyaret etti.

Ziyaretlerde, "OYKA işçisi yalnız değildir; Sadaka değil, toplu sözleşme; Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı. Tiyatro sanatçısı Fahri Bozbaş da işçilere emek şiirleri okudu.

Emek Partisi Dayanışma Çağrısı Yaptı

Sabah saatlerinde grevdeki işçileri ziyaret eden Emek Partisi İl Örgütü dayanışma çağrısı yaptı. Emek Partisi Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeli, patronların sefalet ücreti dayatmasına karşı OYKA işcilerinin vermiş oldukları mücadelenin yanında olduklarını ve grevlerinin sonuna kadar dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi. Türeli, Zonguldak ve ilçelerindeki emek ve demokrasi güçleri ile maden işçilerinin de OYKA işcileriyle dayanışma içerisinde olma çağrısında bulundu.

Eğitim Sen ve KESK'ten Destek Mesajları

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, geçmişten bugüne bu fabrikada birçok grev ve direnişin yaşandığını hatırlatarak, "Eski adıyla SEKA yeni adıyla OYKA işcileri grev ve mücadelede deneyimlidir. Bu grev de başarıyla sonuçlanacak. 'Sadaka değil, toplu sözleşme' diyen OYAK işçinin talebi karşılanmalıdır. Selüloz-İş sendikasıyla, işçi kardeşlerimizle dayanışmamız sürecek." ifadelerine yer verdi.

KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Zonguldak Şube Başkanı Alper Kaya ise "Bugün ülkede açlık sınırı 26 bin, yoksulluk sınırı 60 binlere dayanmış durumda. 200’e yakın işçinin maaşının asgari ücret altında kalması kabul edilemez. Direnişinizi selamlıyor, yanınızda olacağımızı belirtiyoruz" dedi. Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel TİS ve Hukuk Sekreteri Cengiz Yılmaz da dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

Kesk Oyka Grev (4)

Kesk Oyka Grev (5)

Kesk Oyka Grev (1)

Kesk Oyka Grev (2)

Kaynak: Haber Merkezi