Zonguldak’ın 20 yıldır süren Oto Galericiler Sitesi sorunu Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan’ın büyük çabalarıyla sonuçlanacak.

Çağlayan, "Başkan Erdem bu borcu 2 ay önce biliyordu" Çağlayan, "Başkan Erdem bu borcu 2 ay önce biliyordu"

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın 15 dönüm araziyi galericiler için tahsis edeceğini ve yılsonuna kadar Oto Galericiler Sitesinin tamamlanacağını belirten Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan şunları söyledi:

15 DÖNÜM ARAZİ OTO GALERİCİLERİNE DEVREDİLECEK

“Zonguldak’ın 20 senelik Oto Galericiler Sitesi sorunu aşılmak üzere. Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim Alan beraberinde Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ile yerimizde bizi ziyaret etti ve ziyarette bizlere bir müjde verdi. Uzun zamandır uğraştığı 15 dönüm bir araziyi Oto Galericilerine devredecekler. Yerle ilgili tahsisat için dilekçelerini verdiler yakın zamanda bu sorun çözülecek. Yapacağımız Zonguldak Galericiler Sitesi şehrimize hayırlı olsun. Bunun detayına bakacak olursak; İçişleri Bakanlığı 2002 senesinde Oto Galericilerinin şehir merkezlerinden dışarı çıkmasıyla ilgili bir genelge yayınladı. Buna istinaden Türkiye’de büyük ilçelerde dahil vilayetlerden hepsi Oto Galericileri Alışveriş Merkezini yaptı ve hizmet vermektedirler. Fakat Zonguldak’ta bu sorunu 20 senedir aşamadık. Bu sorunu Sayın Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan kendisine sorun altetti ve sonuçta bize bir arazi buldu. Bütün Zonguldak halkına hayırlı uğurlu olsun. Yerel seçime kadar Oto Galericiler Sitesi bitecek. Açılışını da inşallah Sayın Belediye Başkanımız ile Sayın Mustafa Çağlayana yaptıracağız.

OTO GALERİCİ OLAN VE BU İŞTEN EKMEK YİYEN ARKADAŞLARIMIZA YER VERECEĞİZ

Zonguldak’ta şuan faal durumda olan tüm oto galericilerimiz zaten bizim üyelerimiz. Yeni yerimizde hepsi için yeterli yerimiz olacak ve hepsini yer sahibi yapacağız. Dışarıdan insanlar geliyor ve yer talep ediyorlar bizde diyoruz ki; kimse kapımıza gelmesin sadece 2022 yılı ve öncesi galerisini açmış olan esnaf arkadaşlarımıza yer vereceğiz. Dükkanı açık ve bu işten ekmek yiyen arkadaşlarımıza yer vereceğiz onların müracaatları kabul edilecek. Ayrıca Oto Galericiler Sitemiz vatandaşlarımızın aradığı her arabayı bulabileceği bir yer olacak. Vatandaşımızın gelip gezecek, yemeğini yiyecek, dolaşacak, istediği arabayı bulacak ve gözü arkada kalmadan alışverişini yapacak. Yarın öbür gün bir sorun olduğu zaman gelip bize müracaatta bulunacak bizde o sorunu gidereceğiz. Zaten sorunlu araç satan hiçbir esnaf orada barınamaz, çalıştırmayız. Zonguldak’ın ismini lekeletmeyiz. Şuan bile bizim galerici esnafımız Türkiye’de bir numaradır. Sıkıntılı araba satmaz sattığı arabasına sahip çıkar. Zonguldak’a galerici esnafımızın sattığı arabalardan yüksek meblağlarda para girişi oluyor. Onun için böyle bir ekonomiyi Zonguldak’a kazandırmalıyız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Murat Barutçu