Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zonguldak Merkezdeki okul ve kurumların Okul Aile Birliği Başkanları ile bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan toplantıda yaptığı açıklamada, “Bizi bir araya getiren ortak sevdamız çocuklarımız. Onları hayata hazırlarken sizler çocuklarımızın ilk öğretmenlerisiniz. Bizim için çok kıymetlisiniz. Sizler bu yolculukta gönüllü olarak bizlerle yürüyorsunuz. Bu çok manalı ve takdir edilecek bir fedakarlık. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, ”Sizlerle beraber okullarımızı çocuklarımızın heyecanla, umutla, mutlulukla gelmek isteyecekleri, fiziki eksiklikleri giderilmiş, güvenli, huzurlu, modern donanımlı okullar haline getirmek için 24 saat esası ile çalışıyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Okullarımızı yaşayan okullar haline getirmek için okul aile birliklerimizin işbirliği ile tüm eğitim kadrolarımızla yarınlarımız, gözbebeğimiz çocuklarımıza sunacağımız eğitimin kalitesini artırmak, okulda geçirecekleri zamanın kalitesini artırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ailede olduğu gibi okul aile birliklerimiz de okulumuza aidiyet duygusu ile bağlandığımız ve öğrencilerimize hizmet ederken birleştiğimiz ortak çatının adıdır. Aile en büyük zenginliğimizdir. Hayata dair tüm yargıları, duyguları, milli manevi değerleri il olarak ailede zihnimize yerleştiriyoruz. Okullarımızda aldığımız eğitimle pekiştiriyoruz. Çocuklarımızın eğitim öğretim süreçlerine etki eden, eğitim paydaşlarımızı ilgilendiren tüm alanlarda okul aile birliklerimizle birlikte çalışıyoruz”

Okul Aile Birliği Başkanlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda; 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıkları kapsamında okullarımıza yapılan yatırımlar ve hazırlıklar, Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilere verilen ücretsiz ders kitapları ve kaynak kitaplar, özel taşıma servisleri ve taşımalı eğitim kapsamındaki servislerin periyodik kontrol ve denetimleri, okul kantinlerin periyodik kontrol ve denetimleri, okul ve kurumlarda açılan halk eğitim kursları, köy yaşam merkezleri, kütüphanesiz okul kalmayacak projesi, okul kütüphaneleri, aile okulu projesi veli eğitimleri, matematik seferberliği, yabancı dil seferberliği, öğrencilerin sağlığı ve güvenliğini ilgilendiren diğer alanlar, akademik başarılarını destekleyen çalışmalar, öğrencilerimizin sanat, spor, müzik becerilerini geliştirecek kurslar ve etkinlikler değerlendirildi.

Aldoğan, “Ortak sevdamız çocuklarımıza hizmet. Bu yolculukta bize verdiğiniz destek güç için, bize duyduğunuz güven için tüm çocuklarımız adına, eğitim ailemiz adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi