2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor’un 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Eyüp Akcan, 36’ncı haftada gördüğü sarı kart üzerine dört sarı kart ceza sınırını aşınca, A takım ve üst düzey profesyonel lig kariyerinde ilk kez cezalı duruma düştü.

Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin sezon başında Fenerbahçe’den 2 yıllığına kiralık olarak transfer ettiği Eyüp Akcan, ilk kez forma giydiği Zonguldak ekibinde merkez orta saha ve forvet arkası pozisyonlarında görev aldı.

Ligde geride kalan 32 maçın 29’unda forma giyen Eyüp Akcan, dizinde yaşadığı sakatlık problemi nedeniyle 3 maçta zorunlu olarak takımdan uzak kaldı. 29 maçın 20’sinde ilk onbirde sahaya çıkan orta sahanın dinamosu, bu maçların 12’sinde 90’ar dakika sahada kalırken, toplam bin 882 dakikalık performans süresi ortaya koydu.

Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve yüksek fizik gücüyle Zonguldak Kömürspor’un orta sahasına dinamizm katan Eyüp Akcan, geçen hafta iç sahada oynanan ve ilk ilk 11 görevi üstlendiği 24 Erzincanspor maçında 90 dakikalık performans sergiledi. Her zaman ki gibi sahada basmadık yer bırakmayan, orta alanda, ofansta ve defanstaki mücadelesiyle takıma büyük katkılar sağlayan genç yetenek, karşılaşmanın 88’inci dakikasında gördüğü sarı kart üzerine dört sarı kart ceza sınırını aştı. Eyüp, ligin ilk yarısında oynanan Şanlıurfaspor maçı ile Karacabey Belediyespor’la her iki yarıda oynanan maçlarda gördüğü sarı kartlar üzerine ceza sınırında yer alıyordu.

Son lig maçında gördüğü 4’üncü sarı kart üzerine cezalı duruma düşen kırmızı-lacivertli orta saha, 1 maçlık cezasını geçen sezon formasını giydiği eski takımı Tarsus İdmanyurdu’yla 1 Mayıs Pazar günü deplasmanda oynanacak 37’nci hafta maçında tamamlayacak.

Öte yandan, bir maçlık ceza Eyüp Akcan’ın aynı zamanda A takım düzeyinde ilk cezası olacak. Eyüp, geçen sezon formasını giydiği Tarsus İdmanyurdu’nda 17 maçta forma giymiş, sezonu 3 sarı tamamladı. Genç yetenek, Fenerbahçe döneminde ise, İstanbulspor ve Fatih Karagümrükspor’la oynanan hazırlık maçları ile Sivas Belediyespor’la oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçlarını kart görmeden noktalamıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi