Zonguldak Kömürspor’un 2022-2023 sezonu için yeniden anlaşmaya vardığı Eyüp Akcan, yeni sezondan çok umutlu. Kırmızı-Lacivertli takımda başarılı bir ilk sezon geçiren orta sahanın dinamosu, yeni sezonda performansını üzerine koyarak devam ettirmek isterken, daha çok golleriyle anılmayı arzu ediyor.

Gelen bir çok transfer teklifine rağmen kariyerine yine kırmızı-lacivertli renklerle devam etme kararı alan 20 yaşındaki orta alan oyuncusu, yönetimle sağladığı anlaşma üzerine kısa bir süre önce geldiği Zonguldak’ta takıma dahil olarak ilk etap çalışmalarına başladı. Uzun tatil dönemine rağmen formundan bir şey kaybetmediği görülen Eyüp, her zaman ki gibi antrenmanların en çok koşan futbolcusu oldu.

İSTATİSTİK VERİLERİNİ YUKARIYA ÇIKARACAK

28 Ağustos’ta başlayacak lige kadar iyi bir hazırlık dönemi geçirip sezona yüzde 100 hazır halde başlamayı düşünen Eyüp Akcan, ikinci Zonguldak Kömürspor serüveninde takıma daha fazla katkı sağlayacak. Geçen sezon 21’i ilk onbir 30 maçta forma giyen, bu maçların 12’sinde 90’ar dakika sahada kalarak toplamda 1935 dakika süre alan Elmas’ın çalışkan ismi, 38 hafta sürecek yeni lig maratonunda bu rakamların üzerine çıkacak.

Maç ve dakika sayısını birbiriyle dengeleyip başarılı performansına artı katmak isteyen Zonguldak Kömürsporlu futbolcu, bu yönüyle 2. Lig ekibinde taşıyıcı rol üstlenecek. Eyüp Akcan, geçen sezon orta sahada kırmızı-lacivertli takımın yükünü çeken ilk üç futbolcudan biriydi.

TEK EKSİĞİ GOLDÜ

31 maçlık ilk sezon döneminde istikrarlı çizgisiyle öne çıkan Eyüp Akcan’ın tek eksiği goldü. Sezonu gol atmadan kapatan orta saha oyuncusu, yeni sezonda bu yöndeki eksiğini kapatacak. İyi futbolu dışında artık golleriyle de anılmak isteyen Eyüp, gol başarısı yakaladığı takdirde orta sahada takıma geçen sezondan daha fazla katkı sağlayan isim olacak. 

Bu arada yeni sezonda taraftarın huzuruna daha deneyimli bir şekilde çıkacak olan Eyüp, ikinci Zonguldak Kömürspor döneminde taraftara bireysel performansı dışında takım halinde de iyi ve başarılı bir takım izlettirmeyi umut ediyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi