Bartın’ın Ulus ilçesinde mantar toplamak için ormana giden iki genç, kaybolduktan saatler sonra jandarma, AFAD ve Orman İşletme ekiplerinin çalışmaları sonucu sağ salim bulundu.
Edinilen bilgilere göre olay, Ulus ilçesi Kumluca beldesine bağlı Uluköy köyünde meydana geldi. Mantar toplamak için ormana giden A.A. (23) ve A.Ç. (26) isimli gençlerden uzun süre haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye 3 Jandarma Asayiş Timi, 1 Jandarma İstihbarat Timi, AFAD ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yoğun ormanlık alanda geniş çaplı arama çalışması başlattı.
Saatler süren arama çalışmalarının ardından iki genç, Kumluca beldesi merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta ormanlık alanda sağ olarak bulundu.
Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen gençler, kontrollerinin ardından ailelerine teslim edildi.
