Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Temmuz ayında memura yapılacak zam konusuna dikkat çekerek “Artık memurun ve tüm eğitim çalışanlarının dayanacak gücü kalmamıştır” dedi.

Memurlar devletin olmazsa olmaz unsurlarıdır diyen Ören, “Sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklama ile en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı müjdesini vermiştir. Cumhurbaşkanımız ve Çalışma Bakanından talebimiz bu verdiği zam müjdesini öne çekerek mutfaktaki yangını söndürmesidir” diye konuştu.

Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının artık dayanacak gücünün kalmadığını belirten Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, konuşmasına şöyle devam etti:

TOPLUMUMUZ DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİVERDİ

“28 dönem milletvekili seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimi huzur ve barış ortamında tamamlanmıştır ülkemiz için hayırlı olsun. Toplumumuz tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Zaman zaman siyasilerin küçük gerginlikler yaratmasına rağmen milletimiz şükürler olsun ki seçimleri bir demokrasi şölenine dönüştürmüş ve iradesini ortaya koymuştur. Türk Eğitim-Sen olarak milli ve manevi anlamda tavrımızı bizler de net olarak ortaya koyduk. Kerameti kendinden meçhul bazı sendikaların seçimleri fırsat bilerek bizleri lüzumsuz bir şekilde alana çekme isteklerine daima karşı koyduk ve bize kandil ve avanesinin önünü açacak tüm gayri millî davranışların yanında olmadık. Şükürler olsun ki milli irade halkımız tarafından desteklenmiş ve gayri milli duruşlar kabul görmemiştir.

ÜLKEMİZDE DENGESİZ GELİR DAĞILIMLARI OLUŞTU

Artık seçim bitmiştir. Seçim sürecinde popülist politikalar adına bazı adımlar atılmış ve bu adımlar sonucunda ülkemizde dengesiz gelir dağılımları oluşmuştur. 2023 yılı kamu işçisine en düşük 15 bin lira zam ve yan ödemelerle birlikte yaklaşık yüzde 70 zam verilmiştir. Oysa 2023'te kamuda çalışan memurlara yüzde 8 zam öngörülerek yüzde 30 civarında enflasyon farkı ile birlikte güncelleme yapılmıştır. Bugün itibariyle en düşük kamu memuru 11 bin 930 TL olup kamu işçisi ile yaklaşık arasında 3 bin TL bir fark oluşmuştur. Okul müdürü artık yanında çalışan kamu işçisinden daha az maaş alır hale gelmiştir. Bunu fırsat bilen bazı sendikamsı yapılar bir bardak suda fırtınalar kopartmış ve üyelerimizin aklını çelmeye çalışmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız hemen akabinde yaptığı açıklama ile en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı müjdesini vermiştir.

MEMURLARIN DAYANACAK GÜCÜ KALMAMIŞTIR

Seyir halindeki araca şahin kondu Seyir halindeki araca şahin kondu

Hakikaten artık memurun ve tüm eğitim çalışanlarının dayanacak gücü kalmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Çalışma Bakanından talebimiz bu verdiği zam müjdesini öne çekerek mutfaktaki yangını söndürmesidir. Memurlar devletin olmazsa olmaz unsurlarıdır. İşçiler için; gıda, kira, ulaşım, ısınma gibi vatandaşlarımızın vazgeçemeyeceği harcama kalemlerindeki artışlar dikkate alınırken, aynı kriterlerin memur maaş zamlarında dikkate alınmaması düşündürücüdür. Öğretmenlerimizin ve diğer eğitim çalışanlarımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize en az 22 bin TL verileceğini açıklamış olması zor durumda olduğumuzu bildiğinin bir işaretidir. Dolayısıyla kamuda çalışan tüm memurlar seçim sürecinde üzerine düşeni yapmıştır şimdi sıra geçim sıkıntısını çeken memurlarımızın rahat ettirilmesidir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin