Seçim çalışmalarını hafta sonunda Uzunmehmet ve Ören Mahallesi’nde sürdüren Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Ören halkına doğalgaz müjdesi verdi. Ören halkını doğalgaza kavuşturmak için bir çok fedakarlık yaptığını açıklayan Başkan Posbıyık; “Doğalgaz benim işim değil, hükümetin işi. Ancak Ören’e gelip size ‘Halil Posbıyık yaptırmıyor’ diye yalan söylüyorlar. Bunlara kanmayın. Ören’in sorunu çözmek için bir çok fedakarlık yaptım. AKSA Dergaz Yönetim Kurulu Üyesi olarak gerekli girişimleri yaptım. Mayıs ayında Dergaz çelik boru ihalesine çıkıyor. Yaz ayında doğalgaz hattı çekilecek, kışa doğalgazla gireceksiniz” dedi.

 “ÖREN DOĞALGAZA KAVUŞACAK”

Başkan Posbıyık, Pazar akşamı da Ören Merkez Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Ören’e doğalgaz müjdesi veren Başkan posbıyık, şunları söyledi:

“En çok merak ettiğiniz konu Doğalgaz meselesi. Size bugüne kadar hiç yalan söylemedim. Yine tüm samimiyetimle açıklıyorum. Ben hükümetmiyim, her şeyi benden bekliyorsunuz. Şimdi Kandilli’ye doğalgaz gidiyor. Ben mi gönderiyorum. Belediye başkanının ne alakası var bu işte. Bunu hükümet verdirir. Saffet bey bir telefon etmiş Kandilli’ye kaç kilometre doğalgaz gidiyor. Ormanlı’ya doğalgaz veriyorlar. Halil Posbıyık mı veriyor. Ama siz bana Allah razı olsun çok güvendiğiniz için her şeyi benden bekliyorsunuz! Tüm açıklığıyla anlatıyorum. Burada ben sadece fedakarlık yapıyorum. Hatırlayın bu memlekete suyu 94’de getirdim. Ondan evvel omuzluklarda tenekelerle su taşınıyordu. Bahçe sulamak, halı yıkamak, araba yıkamak yasaktı. 94’de geldim suyu getirdim söz verdiğim için. Onun için bayanlar beni daha fazla takdir edenler çünkü mutfakta suyun en fazla sıkıntısını yaşayan onlardı. Peşinden su işletmelerini büyüttüm şuanda 16 tane köye suyu ben veriyorum. OSB’ye de suyu Ereğli Belediyesi veriyor. İhtiyaç olsun bu kadar bir Ereğli’ye daha su verecek duruma getirdik Ereğli’yi.

Fabrikadan yayılan kötü koku mahalleliyi sokağa döktü Fabrikadan yayılan kötü koku mahalleliyi sokağa döktü

Whats App Image 2024 03 26 At 11.39.33 (1)

Kaynak: İHA