Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde 1.8 milyon öğrencinin yararlandığı ücretsiz yemek uygulamasının 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren kademeli olarak 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek hedefi koydu.

İkinci dönemin başladığı 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren öncelikli olarak okul öncesi eğitime devam eden tüm çocuklar olmak üzere, kademeli olarak 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek verilmesi için Türkiye  genelinde çalışmalar yapıldı.

Bu kapsamda Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü de ücretsiz yemek uygulaması için çalışmalarını tamamladı.

Zonguldak’ta 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, 6 Şubat 2023 den itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm öğrencilere ücretsiz yemek verilecek. Taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerin devam ettiği ve pansiyonu bulunan okullardaki öğrenciler de söz konusu ücretsiz yemek imkânından yararlanacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan  yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu ücretsiz yemek hizmeti kapsamında Zonguldak’ta  hassasiyetle sürdürülen çalışmaların tamamlandığını ifade ederek; “Milli Eğitim Bakanlığımız eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmayı hedefledi” diyerek  şunları söyledi:

“Eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması konusunda somut bir adım daha atan bu projeyle ilimizde okul öncesi kapsamına dahil anaokulu,ana sınıfı,uygulama sınıfı ve taşımalı eğitim çerçevesindeki öğrencilerimizin tamamı 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren ücretsiz yemek uygulamasından yararlanacak. Bakanlığımız tarafından okul öncesi eğitim kurumları için dengeli beslenme ilkelerine uygun olarak  illere gönderilen örnek menüler dikkate alınarak gıda mühendisleri, diyetisyenler, yiyecek içecek hizmetleri ve alan uzmanlarından kurulan komisyonlar tarafından  okullarımızın menüleri oluşturuldu.  Günlük enerji ve besin ögelerinin yeterli ve dengeli bir şekilde karşılanabilmesi için çocukların tüketmeleri gereken besinlerin iyi kalitede ve yeterli miktarlarda olmasına özen gösterildi.

İlimizde ücretsiz yemek uygulaması; öğretmen evlerimiz, yiyecek-içecek hizmetleri alanı bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu liselerimiz, mutfağı olan halk eğitimi merkezlerimiz, bünyesinde mutfağı olan okullarımız tarafından öğrencilerin günlük kalori ihtiyacı hesaplanarak hazırlanıyor. Yemek hizmeti sağlayacak okullarımızda bütün hazırlıklarımız tamamlandı .  Milli Eğitim Bakanımız Prof.Dr.  Mahmut Özer’e tüm çocuklarımız ve eğitim ailemiz adına şükranlarımız sunarız” (Şaban Yılmaz)

Editör: Murat Barutçu