Kayseri’de öğretmenlerden oluşan tiyatro topluluğu, okullarda öğretmen ve öğrencilere yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla “Yarın” isimli tiyatro oyununu sahneledi.
Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunda, şiddet ve saldırılar sonucu hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler anıldı.
ÖĞRETMENLER VE ÇOCUKLARI AYNI SAHNEDE BULUŞTU
Yaklaşık 3 yıldır birlikte tiyatro oyunları sergileyen 16 öğretmen, farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan projede çocuklarıyla birlikte sahne aldı.
Toplam 30 kişilik ekip, öğrenci ve öğretmenlere yönelik şiddetin toplumsal etkilerine dikkat çekti.
“DUYARSIZ KALAMAZDIK”
Oyunun yazarı ve yönetmeni öğretmen Yusuf Balaban, yaşanan şiddet olaylarının kendilerini derinden etkilediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemizde yaşanmasını bile hayal etmediğimiz olaylar yaşandı. Buna hem öğretmen hem veli hem de sanatçı olarak duyarsız kalamazdık.”
“HER ZAMAN BİR UMUT VARDIR”
Balaban, sanat yoluyla toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, kötülüklerin umutla aşılabileceğine inandıklarını söyledi.
İlk kez tamamen kendi yazdıkları bir oyunu sahnelediklerini ifade eden Balaban, projenin kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını kaydetti.


