Kaza yapan nişanlısını görünce gözyaşı döktü Kaza yapan nişanlısını görünce gözyaşı döktü

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Kadın Çalışmaları Öğrenci Kongresi” başladı. İİBF Ahmet Zengin Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, İİBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ferda Çakmak, Senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren ZBEÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Figen Uzar Özdemir, “Kadın Çalışmaları Öğrenci Kongresi” vasıtasıyla Türkiye’nin hemen her üniversitesinden öğrencileri ve araştırmacıları bir araya getirerek kadın çalışmaları alanında çalışmalar gerçekleştiren öğrencilerin birbirleri ile tanışma ve bilgi alışverişinde bulunmalarını hedeflediklerini belirtti. 2015’te kurulan merkezin, kurulduğu günden bu yana kadına karşı şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, erkeklik çalışmaları ve farkındalık odaklı çalışmalar gerçekleştirdiğini; atölye çalışmaları, sunumlar, araştırmalar yoluyla merkezin bu alanda etkin bir rol oynamaya çalıştığını ifade etti. Tüm bu çalışmaların kapsayıcı bir hâle gelerek farklı disiplinlerden ve üniversitelerden araştırmacıları, öğrencileri bir araya getirebilmesi için bu yıl ilk kez Kadın Çalışmaları Kongresi’ni tertiplediklerini sözlerine ekleyen Uzar Özdemir, gerek merkezin faaliyetlerine gerek de kongre sürecine verdiği katkılardan dolayı başta ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere ZBEÜ ve İİBF yönetimine, akademisyenlere ve kongreye katılım gösteren öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ZBEÜ’nün 100. yaşına yaraşır akademik faaliyetlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini, her alanda olduğu gibi kadın çalışmaları alanında da üniversite olarak son derece hassas ve etkin bir duruş gösterdiklerini belirterek kongrenin büyük önem taşıdığını ifade etti. Kadın çalışmaları alanına yönelik çok daha fazla etkinliğin ve çalışmanın gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Özölçer, özellikle bu alanda çalışan öğrencilerin bir araya gelerek etkin bir tartışma ve fikir alışverişi imkânı yakalamalarının son derece faydalı olacağını aktardı. Kongrenin öğrenci kongresi olarak tertiplenmesinin bu açıdan kayda değer ve dikkat çekici olduğunu sözlerine ekleyen Özölçer, başta etkinliği düzenleyen ZBEÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Figen Uzar Özdemir, Merkez yönetimi, ZBEÜ İİBF Dekanı ve akademisyenleri ile katılım gösteren tüm öğrenci ve araştırmacılara teşekkürlerini sunarak kongrenin başarılı geçmesini temenni etti.

Açılış töreninin ardından ara verilen kongre, 23-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek oturumlarla devam edecek.

Whats App Image 2024 05 23 At 11.45.43 (1)

Whats App Image 2024 05 23 At 11.45.42

Kaynak: Haber Merkezi