Üniversite tercihlerinin sona ermesi ve öğrencilerin kazandıkları üniversite ile bölümlerin belli olmasıyla birlikte kentte hareketlilik başladı. Ancak ekonomiye bağlı olarak ev kiralarının ve yurt fiyatlarının yüksek olması hem öğrencileri hem de aileleri zorluyor. Öte yandan, öğrencilerin “Müşteri” olarak değerlendirilmesi ve bu nedenle fiyatlarda artışa gidilmesi ise ailelerin ekonomik durumunu daha da zorluyor.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak şube başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “BEÜ Üniversitesi bu yol çok tercih edilen üniversiteler arasında, Bu anlamda bunun gerçekleşmesi için çaba gösteren Başta Rektör olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Topaloğlu bu durumun kalıcı hale gelebilmesi için kentteki herkese görev düştüğünü ifade ederek, “Özelikle kentimizi ve üniversitemizi tercih eden bu öğrencileri kendi evlatlarımız gibi görmemiz gerekir. Bu gençleri müşteri gibi görmekten uzak durmalıyız. Özelikle ev sahipleri vatandaşlarımız astronomik rakamlar yerine kabul edilebilir kira talebi yapmalarını öneriyoruz.

MEB’den önemli karar: Karneler değişiyor MEB’den önemli karar: Karneler değişiyor

Esnafımız, Öğrencileri müşteri gibi görmemeli, fahiş fiyat uygulaması yapmamalıdır.

Başta yerel yönetimlerimiz ve valilik, ilçelerde kaymaklarımız gerekli tedbirleri almalı. İlimizi tercih eden öğrencilere ve ailelerine gerekli her türlü kolaylık sağlanmalıdır. Öğrencileri ve ailelerini kazıklamaya çalışanlar hakkında yasal, işlemler yapılmalıdır” (Haber Merkezi)

Bariyere ok gibi saplanan otomobil alev aldı: 2 Ölü! Bariyere ok gibi saplanan otomobil alev aldı: 2 Ölü!

Başıboş hayvanlar kazaya neden oldu! Başıboş hayvanlar kazaya neden oldu!

Editör: Murat Barutçu