Filyos Limanı’na saldırı alarmı! Filyos Limanı’na saldırı alarmı!

Ramazan, Türkiye dahil birçok ülkede ilk sahurla beraber başladı. Ancak Suudi Arabistan, Yemen, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Filistin, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), ramazan ayının hilalin görülmesi ile yarın başlayacak.

Ürdün ve Umman’da ise hilalin net şekilde görülmemesi nedeniyle ramazan ayı Salı günü başlayacak. Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Endonezya ve Malezya'da da hilalin görülmesine bağlı olarak ramazanın ilk oruç gününün 12 Mart olacağı tahmin ediliyor.

Bu yıl 30 gün sürecek ramazan ayının, gece ve gündüzün eşitlenmeye başladığı 20 Mart'ın bahar ekinoksuna denk gelmesi, oruç süresinde de 3 buçuk saatin üzerinde bir fark oluşturacak. Ramazanın son günü en uzun oruç İzlanda'nın Reykjavik kentinde 16 saat 36 dakika ile en kısa oruç ise aynı gün Şili'nin Punta Arenas bölgesi ile Yeni Zelanda'nın Dunedin kentinde 12 saat 51 dakika ile tutulacak. Dünya genelinde oruç tutma süreleri arasındaki fark 4 saati geçmeyecek.

Türkiye'de ilk iftar Iğdır'da, son iftar ise Çanakkale'de yapılacak. İlk gün Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta 13 saat 23 dakika ile en uzun oruç tutulacakken, Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç süresi olacak.

Kaynak: Haber Merkezi