Halk arasında “Tokatlanmış yanak” sendromu olarak görülen Parvovirus B19'un sebep olduğu “5.HastalıkZonguldak’ta yayılmaya başladı. 5 ile 15 yaş arasında çocukların yüzlerinde ve vücutlarında görülen kızarıklıklar ile kendini gösteren hastalık bulaşıcı olma özelliğini de taşıyor.

Okul çocuklarında sıklıkla görülen beşinci hastalığın, kız çocuklarında görülme sıklığı erkek çocuklara oranla daha fazladır. Yanaklarda kızarıklık olarak kendini gösteren, döküntülü ve iyi seyirli olan hastalık, özellikle sonbahar sonu ve kış aylarının başında daha sık görülüyor.

Kişiden kişiye solunum ve damlacık yoluyla bulaşan hastalık, aksırık ve öksürük gibi etkenlerle de yayılıyor. Virüs, 10. gün civarında grip benzeri ateş ve hâlsizlik gibi belirtiler ile ortaya çıkarken döküntü ve kızarıklık gibi belirtilerini ise yaklaşık 17. gün civarında gösteriyor.

Zonguldak’ta son günlerde özellikle merkez okullarında sıkça görülmeye başlanan hastalık nedeniyle ebeveynler endişe duymaya başladı. Öte yandan, hastalık ile ilgili Zonguldak’ta ki hastanelere tedavi amaçlı çok sayıda başvuru olduğu öğrenildi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2024-02-18-at-11.03.39-(2)

WhatsApp-Image-2024-02-18-at-11.03.39

Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor” Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor”

WhatsApp-Image-2024-02-18-at-11.03.39-(1)

Editör: Murat Barutçu