Özellikle son günlerde vatandaşa gönderildiği öğrenilen, aynı takip kodlu Adabeyan kargo mesajı Zonguldak’ta da çok sayıda kişiye ulaştı. Sabah erken saatte gönderilen mesajı gören vatandaşlar, ilk olarak adlarına gönderilen bir kargo olduğunu düşündüler. Daha sonra konuyu araştıran vatandaşlar mesajın dolandırıcılık yöntemi olduğunu öğrendiler.

SABAH ERKEN SAATTE MESAJ ATIYORLAR

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinden G.A.’ya sabah 06.11’de ulaşan mesajda, “Gönderiniz yola çıktı. Takip no 745566511323, gönerici ADABEYN detay: https://.....” ifadelerine yer verildi. Daha önce de farklı illerde aynı konu ile ilgili şikayteler gündeme gelmişti.

Durumun dolandırıcılık yöntemi olmadığını fark eden G.A., kargonun kimden gönderildiğini merak ederek linke tıkladı. Bunun üzerine ise G.A’nın telefonu “Zararlı olabilir” uyarısı verdi. Bunun üzerine sayfadan ayrılan G.A. durumun kimlik avı olduğunu anladı. G.A. konu ile ilgili tüm vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ve gelen mesajlardaki linklere tıklanmaması gerektiğini ifade etti.

TRANDYOL İLE ALAKALI DEĞİL

Adabeyn kargo mesajları, özellikle Trendyol Express firmasının kargo takip numarasını içeriyor ve aynı mesaj birçok kullanıcıya gönderiliyor. Kullanıcılar, şüphelenerek sosyal medya ve şikayet platformları aracılığıyla konuyla ilgili bilgi ve destek arayışına giriyorlar.

GÜVENLİK TARAMASI YAPILMALI

Mesajdaki takip numarasının herkese aynı olması, dolandırıcılık şüphesini artırdı. Eğer mesaja tıklanmış veya yönlendirilen işlemler yapılmışsa, cihazlarda virüs veya güvenlik taraması yapılması öneriliyor. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı bilinçli olmak ve güvenlik önlemlerini almak önem taşıyor. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Karanlık sokaklar tehlike saçıyor! Veliler çözüm istiyor Karanlık sokaklar tehlike saçıyor! Veliler çözüm istiyor

Bir aile katliamı daha! 1'i çocuk 3 kişi evde ölü bulundu! Bir aile katliamı daha! 1'i çocuk 3 kişi evde ölü bulundu!

WhatsApp-Image-2023-11-30-at-11.44.41

Zonguldak’ta korkunç kaza! Suya saplandı, takla attı Zonguldak’ta korkunç kaza! Suya saplandı, takla attı

Editör: Murat Barutçu