Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı tarafından yapılan duyuruda, YKS adaylarının sınav başvuru ücretlerinin Nusaybin Belediyesi tarafından ödeneceği belirtildi. Belediyenin YKS kayıt ücreti için istediği genel şartlar ve belgelerin, Nusaybin ilçe sınırları içerisinde eğitim gören 12. sınıf öğrencisi olması, 20 yaşını geçmemiş olmak kaydıyla Nusaybin'de ikamet eden açık öğretim lisesi öğrencisi olması. Belediyeye başvuru esnasında belirtilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aile durum bildirir belgesi (3294 sayılı kanundan faydalanan öğrenciler), sınav ücreti yatırıldığına dair dekont, kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve iban adresi öğrencinin kendine ya da velisine ait olması.

Dün emekli, bugün Level! Dün emekli, bugün Level!

Kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi, iban adresi, 2024 Yükseköğretim Kurumları sınavı başvuru sınav ücreti yatırıldığına dair dekont ile birlikte Nusaybin Belediyesine başvuru yapanların başvuruları incelendikten sonra nakdi destek ödemesinden faydalanabilecekleri belirtildi.

Yapılan duyurunun ardından Zonguldak ve diğer il, ilçe belediyesinde ikamet eden öğrenciler beklentide olduklarını ifade ettiler.

ÖSYM tarafından yayınlanan başvuru kılavuzuna göre tek oturum için sınav ücreti 295 TL, 3 oturum için ise 885 TL olarak açıklanmıştı. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu