Kavgayı ayırmak isterken ayak bileğini kırdı! Kavgayı ayırmak isterken ayak bileğini kırdı!

Edirne-Giresun arası NOTAM ilan edildi. Türkiye en güçlü silahını test edecek.
Edirne-Giresun arasındaki 850 km'lik alanda NAVTEX/NOTAM ilan edilmesi, SİPER Hava Savunma Sistemi'nin Karadeniz'de test edileceği tahminlerini güçlendiriyor. Türkiye'nin yerli ve milli savunma kapasitelerini artırma hedefi doğrultusunda geliştirdiği uzun menzilli hava savunma sistemi Hisar-U için önemli bir aşama yaşanacak.
Hisar-U sistemi, Milli Savunma Bakanlığı tarafından kurulan Hisar Test Merkezi'nde Ağustos ayının ilk yarısında atış testine tabi tutulacak. Bu sistem, Türkiye'nin uzun menzilli balistik füzeler ve havadan gelen tehditlere karşı geliştirdiği Uzun Menzilli Yüksek İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi'nin (SİPER) bir parçası olarak yer alıyor.
SİPER, Roketsan, ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE iş birliği ile geliştiriliyor. Bu sistem, son teknoloji kullanılarak üretilmiş olup 800 km'lik radar hattı üzerinde test edilecek. Trakya'dan Giresun'a doğru fırlatılacak olan SİPER, hedefini imha etme yeteneğine sahip bir savunma sistemi olarak tasarlanmıştır.
Türkiye'nin bu tür yerli ve milli savunma projelerine odaklanması, ülkenin güvenliği ve savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu tür sistemler, ulusal güvenliği koruma ve savunma yeteneklerini artırma açısından stratejik bir adım olarak görülüyor. Haber Merkezi

Polis ceza yazdığı sürücüyü öptü Polis ceza yazdığı sürücüyü öptü

Fındık fiyatı üreticinin umudunu kırdı! Fındık fiyatı üreticinin umudunu kırdı!

Üst kat komşusunu, boksör arkadaşıyla darp etti! Üst kat komşusunu, boksör arkadaşıyla darp etti!

Alışveriş yapan çifte silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı Alışveriş yapan çifte silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

WhatsApp-Image-2023-08-08-at-15.46.13

Editör: Virda Şahin