Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 6 Şubat’ta ara verilen 2. Lig, 27 günlük aranın ardından 5 Mart Pazar günü kaldığı yerden yeniden başlayacak. Kırmızı grupta 37 puanla 8’inci sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, lige İskenderunspor maçıyla dönüş yapacak.

İskenderunspor ile Zonguldak Kömürspor karşılaşması, sezonluk maç fikstürüne göre normalde Hatay Kırıkhan İlçe Stadı’nda oynanacaktı. Depremin etkilediği iller arasında yer alan Hatay’daki büyük yıkım ve yaşanan binlerce can kaybı, söz konusu ilde futbolu en arka sıraya attı.

“BU ŞEHRİN ÇOCUKLARI

İÇİN PES ETMEYECEĞİZ”

Felaketin ardından lige devam edip etmeme konusunda kararsız kalan İskenderunspor, en son noktada “Bu şehir için pes etmeyeceğiz” sözünü slogan edinip “Ülkemizi büyük bir yasa boğan ve binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz deprem felaketinin acısını yüreğimizde yaşıyoruz. İskenderunspor camiası olarak bu zorlu süreci atlatmak adına ciddi bir kenetlenme ve mücadele içerisindeyiz.

Acımız çok taze...

Yaşadığımız deprem felaketinde hocalarımız Uğur Kurt ve İbrahim Halil Ölmez’i, oyuncumuz Burak Duraltı’nı, turuncu mavili renklere gönül veren hemşehrilerimizi ve binlence vatandaşımızı sonsuzluğa uğurladık. Hiç birini asla unutmayacak ve isimlerini daima yaşatacağız.

Ve şimdi...

Bu şehrin çocuklarının inancını kaybetmemesi, unutlarını yitirmemesi ve İskenderunspor’umuzun yeniden çok daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması için biz mücadelemize devam edeceğiz.

Acımızı daima yüreğimizde yaşayıp bir an bile olsa inanmaktan vazgeçmeyerek, inşallah elde edeceğimiz şampiyonluğu, yitirdiğimiz canlarımıza armağan edeceğiz. Bizler, bu şehir için pes etmeyeceğiz” açıklamasıyla lige devam kararı aldı.

Hatay temsilcisinin bu kararı üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi’nin kapılarını İskenderunspor ailesine sonuna kadar açtı.

İÇ SAHA MAÇLARI İSTANBUL’DA

Hazırlık çalışmalarını Riva’da sürdüren ve sezon sonuna kadar burada konaklayacak İskenderunspor, maçlarını İstanbul’da oynayacak.

 İç saha maçlarına ev sahipliği yapacak stat, mevcut statların durumuna göre TFF Maç Planlama ve Organizasyon Müdürlüğü tarafından belirlenecek. 1. Ligde mücadele eden Eyüpspor’un maçlarını oynadığı Eyüp Stadı, şuan için öne çıkan stat oldu.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’UN ROTASI DEĞİŞTİ

Rakip İskenderunspor’un maçlarını İstanbul’da oynayacak olması Zonguldak Kömürspor’un rotasında değişikliğe neden oldu. Elmas, 13’üncü dış saha karşılaşması için 4 Mart Cumartesi günü İstanbul’un yolunu tutacak.

5 Mart Pazar günü saat 14.00’teki karşılaşma, muhtemelen Eyüp Stadı’nda oynanacak.

İskenderunspor maçıyla 25’inci haftayı tamamlayacak olan Zonguldak Kömürspor, 11 Mart Cumartesi günü 26’ncı hafta maçında ligden çekilen Diyarbekirspor’la karşılaşacağı için oynamadan 3-0 hükmen galip ilan edilecek. Dolayısıyla kırmızı-lacivertli temsilcimiz, 5 Mart’ta karşılaşacağı İskenderunspor maçının ardından 10 günlük boşluk yaşayacak.

Bu aranın ardından Zonguldak ekibi, 15 Mart Çarşamba günü saha ve seyircisi önünde Vanspor FK ile deprem nedeniyle ertelenen 24’üncü hafta maçını oynayacak.

25. HAFTA MAÇLARININ TAMAMI 5 MART’TA

2. Lig Kırmızı grupta 25’inci hafta karşılaşmaları, 5 Mart Pazar günü İstanbul, Antalya Serik, Kırşehir, Kocaeli, Ankara, Kastamonu, Van ve Bursa Karacabey’de oynanacak.

Diyarbekirspor-Adıyamanspor maçı, iki takımın deprem dolayısıyla ligden çekilmesi nedeniyle maç programından çıkarıldı.

25. haftanın maç programı şöyle:

Saat 14.00 İskenderunspor AŞ-Zonguldak Kömürspor (Stat henüz belli değil)

Saat 14.00 Serik İsmail Oğan Stadı: Serik Belediyespor-Sarıyer

Saat 14.00 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir FK-Bucaspor 1928

Saat 14.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-AFC Kablo Kanalları Uşakpor

Saat 14.00 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Baynet İnşaat Balıkesirspor

Saat 14.00 Gazi Stadı: GMG Kastamonuspor-Pazarspor

Saat 14.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Etimesgut Belediyespor-Fethiyespor

Saat 14.00 Van Atatürk Stadı: Bıtexen Van Spor-Weecoıns Kırklarelispor

Saat 14.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Teco Karacabey Belediyespor AŞ-1461 Trabzon FK

Diyarbakırspor-Adıyamanspor (İptal)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

PUAN

Editör: Hüseyin EKİNCİ