Feci kaza! Takla attı: 3 ölü, 2 yaralı Feci kaza! Takla attı: 3 ölü, 2 yaralı

Zonguldak, son yıllarda artan üzücü olaylarla gündeme gelerek toplumda derin etkiler yarattı. Bu olaylar arasında kadın cinayetleri, bebek istismarı, cinnet geçirmeler ve benzeri acılı vakalar yer alıyor. Bu olaylar, hem Zonguldak'ta hem de ülke genelinde büyük bir endişe yarattı. Özellikle Devrek cinayeti ve Çaycuma’da cinsel istismara uğrayan ve darbedilen 2 yaşındaki N.Ö’nün ölümü kent ve ülke genelinde derin yaralar açtı. Öte yandan, 2016’da Necla Sağlam’ın öldürülmesi ise tarihe kara bir leke olarak düşmüştü.

Yaşanan bazı olaylar şu şekilde:

16 Ağustos 2023

Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki olay, sabah 05.00 sıralarında Devrek'e bağlı Çaydeğirmeni beldesindeki toplu konutlarda yaşandı. İddialara göre, bir süredir psikolojik sorunlar yaşayan 31 yaşındaki Rabia Ç., sabaha karşı 05.00 sıralarında cinnet geçirdi. Annesi Şeyda Ç. ile anneannesi Medine Küçükkaya'yı baltayla öldürüp parçalayan katil zanlısı, eşyalarıyla birlikte uzuvlarını da camdan sokağa attı.

24 Şubat 2016

12 Acil Servis'te şoför olan S.Ç., bugün saat 08.30 sıralarında TTK Satın Alma Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Necla Sağlam'ın, Meşrutiyet Mahallesi Kadırga Mevkii’nde oturduğu apartman dairesine gitti. S.Ç., kendisinde bulunan anahtarla kapıyı açmak istedi. Ancak arkadaki anahtar nedeniyle kapı açılmadı. S.Ç., sevgilisinin cep telefonunu aradığında da içeriden telefonun sesi gelmesine rağmen açmayınca polise haber verdi.

Gelen polis ekibi, çilingire kapıyı açtırıp içeriye girdi. Necla Sağlam, yatak odası kapısının arkasında yerde kanlar içinde bulundu.

Yapılan incelemede Necla Sağlam'ın boğazının kesilerek öldürüldüğü belirlendi. Necla Sağlam'ın cesedi, evdeki incelemeden sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

1 Mayıs 2023

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde tartıştığı kadını pompalı tüfekle vurarak öldüren zanlı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Ömerli Mahallesi'nde itfaiye eri olduğu öğrenilen B.Ç. (39) ile Yeşim Sönmez (36) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine B.Ç. aracından aldığı pompalı tüfekle Sönmez'e ateş ederek yaraladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 112 Acil Sağlık ekiplerince Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sönmez, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis ekiplerince Çaycuma ilçesinde gözaltına alındı.

2 Şubat 2022

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde eşini çekiçle başına vurarak öldüren kişi gözaltına alındı. Gemiciler Mahallesi Kabuklar Caddesi’nde Şahizer A. (58) ile eşi A.A. (58) arasında tartışma çıktı. Şahizer A., eşine ait aracın tekerleklerinin havasını indirerek anahtarı aldı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine A.A., eşini çekiçle başına vurarak öldürdü. Zanlı A.A., ihbar üzerine olay yerine giden polis ekiplerince suç aletiyle gözaltına alındı.

16 Eylül 2022

Zonguldak'ya 26 yaşındaki Gülten Yankın, boşanma aşamasındaki eşi Emrah Yankın tarafından evine girdiği sırada vurularak öldürüldü. Pompalı tüfekten çıkan tek kurşunla karın bölgesinden vurulan kadın olduğu yere yığılarak hayatını kaybetti. Katil zanlısı ise olay sonrası kayıplara karıştı.

24 Şubat 2023

Zonguldak’ta dün akşam saatlerinde bir evde maden işçisi Mustafa Kurt’un bıçaklanarak öldürülmesi olayında gözaltına alınan biri kadın 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam 20.30 sıralarında Karaelmas Mahallesi Hal mevkiindeki bir evde meydana geldi. İddialara göre Sevilay K. (38), Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) işçi olarak çalışan Mustafa Kurt’u (43) arayarak borcunu ödemesini istedi. Sevilay K.’nin evine gelen Kurt, bir süre tartışma yaşadı. Tartışmanın ardından dört çocuk babası maden işçisi sırtından bıçaklandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Kurt, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

22 Mayıs 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesin bağlı İstasyon Mahallesi'nde annesi M.Ö. markete gittiği sırada F.S. (25) tarafından cinsel istismara uğrayan ve darbedilen 2 yaşındaki N.Ö'nün hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan anne M.Ö. ile olayla ilgisi olduğu iddia edilen M.G., Ö.C. ve C.S. de tutuklandı.

21 Kasım 2021

Çaycuma ilçesinde 21 Kasım 2021 tarihinde emekli maden işçisi 71 yaşındaki Mustafa Keleş'in ormanlık alanda başının vücudundan ayrılmış halde cesedinin bulunduğu olayda tutuklu bulunan kardeşi ve 8 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede şüpheliler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Çaycuma ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli 71 yaşındaki Mustafa Keleş'in başının vücudundan ayrılmış halde cesedinin bulunmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada hazırlanan iddianame tamamlandı. Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan ve Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede haklarında "nitelikli şekilde kasten öldürme" suçlamasıyla cezalandırılması talep edildi.

14 Aralık 2022

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde öğrenci servisinin tepeden yuvarlanması sonucu meydana gelen feci kazada 1 öğrenci öldü, 17’si öğrenci 18 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında, Kilimli ilçesi Çatalağzı mevkisinde meydana geldi. Kilimli Anadolu Lisesi ve Kilimli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan 67 AT 873 midibüs, sürücü Fikret Bayrak'ın kontrolünü kaybetmesi sonucu tepeden yuvarlandı.

Haber verilmesi üzerine polis, jandarma, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri geldi.

1 ÖĞRENCİ ÖLDÜ

Kazada araçtan fırlayan 1 öğrencinin olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan sürücü ile 17 öğrenci ise Zonguldak'ta bulunan hastanelere kaldırıldı.

Kazayı öğrenen öğrencilerin velileri, hastanelere akın etti. Öğrencinin cenazesi yola taşınarak morga götürüldü.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu