Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Özel İdaresi’nin yaptığı yolların orman nakliye araçları, Telekom ve Enerjisa tarafından tahrip edilmesine tepki gösterdi. Karaveli, bölgedeki yolların bu kurumlar tarafından kazılarak bozulduğunu ve bunun hem maliyet hem de iş gücü açısından sorun yarattığını belirtti.

“ORMAN ARAÇLARI VE HEYELAN RİSKİ YOLLARI BOZUYOR"

İlinin yüzde 60’ının ormanlarla kaplı olduğunu belirten Karaveli, ormanların bölge için önemli bir istihdam kaynağı olduğunu söyledi. Ancak orman nakliye araçlarının ve ormanda yapılan sürütme çalışmalarının özel idarenin standartlarındaki yolları tahrip ettiğine dikkat çekti. Karaveli, "Bahsedilen bölgede yoğun orman faaliyetleri var ve maalesef heyelan riski yüksek. Yolların güvenliğini sağlamak zorundayız, ancak sürekli onarılan yollar yeniden bozuluyor" dedi.

Bunun adı soygun! Bunun adı soygun!

“KÖYLERDE İMECE GELENEĞİ KAYBOLUYOR"

Karaveli, köylerde imece usulüyle yapılan çalışmaların her geçen gün azaldığını ifade ederek, köylülerin ve gurbetçilerin bu geleneği canlandırması gerektiğini söyledi. "Köylülerimiz ve şehir dışında yaşayan vatandaşlarımızın, köylerine yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Biz malzeme sağlama konusunda elimizden geleni yaparız, ancak imece kültürünü yeniden canlandırmak çok önemli" dedi.

“TELEKOM VE ENERJİSA YOLLARI KAZIYOR, CAN SIKICI BİR DURUM"

Telekom ve Enerjisa’nın yaptıkları altyapı çalışmaları sırasında, İl Özel İdaresi’nin yapmış olduğu yolların kazıldığını vurgulayan Karaveli, bunun planlama eksikliğinden kaynaklandığını belirtti. "Telekom, birçok köyde fiber kablo döşüyor ama bizim yaptığımız yollar kazılıyor. Enerjisa da benzer şekilde çalışmaları sırasında yollarımıza zarar veriyor. Bu tür işlerin önceden planlanması gerekiyor. Yeni yollarla ilgili planlama yaparken, tüm kurumlara yazı yazılmasını talep ettim, böylece yollarımız kazılmadan uzun süre kullanılabilir" ifadelerini kullandı.

Karaveli, asfalt yapılmadan önce alt yapının yenilenmesinin önemine dikkat çekerek, "Bir kilometre asfalt yapacaksak, önce alt yapıyı yenileyip sonra asfalt yapıyoruz. Böylece yollarımızın daha uzun süre dayanmasını sağlıyoruz" dedi. 

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma